HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Sajtómegjelenés - Innovációs elismerés a chocoMe-nek (több Lucullus említéssel)

2011.06.09. 13:38 lucullus

Az alábbiakban a chocoMe-vel közösen kiadott sajtóközleményből született írásokat adjuk közre; ezek nagy részében szerepel a Lucullus BT is. Köszönjük a lehetőséget.     …

Szólj hozzá!

Végső búcsú Édesapámtól

2011.06.03. 23:45 lucullus

Fájó szívvel, de most már tényleg el kell engednem az Édesapámat. A tiszteletére elindított, és a Lucullus blogján bemutatott cseresznyepálinka-projekt folytatódni fog, most már 'csakazértis végigviszem. (Annál is inkább, mivel elkezdett kiforrni a gyümölcs... ) Az…

2 komment

CÁPA 2.

2011.06.02. 08:18 lucullus

Örömmel jelentjük, hogy új fűszer- és alapanyag szállítmányt kaptunk a Trinidad és Tobago névre hallgató mini karibi szigetországból. Kicsit több mint két év után ezért  ismét Trinidad és Tobagói vacsorának néztünk elébe, ráadásul két alkalmat is meghirdetünk a…

Szólj hozzá!

Címkék: trinidad és tobagói konyha maharaja étterem

Nagyinterjú a Klub Rádióban

2011.05.31. 13:31 lucullus

Turóczi Gábor, az egyesület elnöke a Klub Rádióban adott tízperces interjút. Szó volt a Lucullus BT-ről, az étkezésről általában és a Trinidad és Tobagói vacsoráról is.Köszönjük a lehetőséget. A hanganyagot kérésre e-mailben bárkinek elküldjük.

Szólj hozzá!

3 izgalmas főzőiskola Budapesten (az egyik mi vagyunk!)

2011.05.24. 00:18 lucullus

Nálunk járt a Life.hu - köszönjük! szólj hozzá: Főzőiskolák Budapesten

Szólj hozzá!

Címkék: sajtómegjelenés

Bodzaszörpöt készítettem - ugyancsak életemben először

2011.05.24. 00:02 lucullus

A cseresznyepálinka projekt mellett spontán véghezvittem egy bodzásat is, lévén, hogy a 7végén a Balatonon eszméletlen sok bodzával találkoztam. Olyan nagy és illatos bokrok voltak, hogy teljesen elbódultam.. A drink egészen jól sikerült, és legalább tudom, mi van benne:  5 l…

4 komment

Címkék: bodza

Innovációs és nemzetgazdasági elismerés a chocoMe csokoládénak

2011.05.23. 11:23 lucullus

  A Magyar Innovációs Alapítvány a XIX. Magyar Innovációs Nagydíj keretén belül elismerésben részesítette a chocoMe Kft.-t.a "chocoMe egyedi igények szerint elkészített kézműves csokoládék" c. jelentős innováciért.  Az elismerő oklevelet dr. Matolcsy…

Szólj hozzá!

Címkék: chocome

Cseresznyepálinka projekt - 1. fejezet

2011.05.21. 22:36 lucullus

Elhatároztam, hogy megcsinálom életem első önálló cseresznyepálinkáját. Eddig mindig a Faterral közösen csináltuk, de Ő most nem tud segíteni, mivel 1,5 hónapja kórházban van, és 3,5 éve küzd egy alattomos betegséggel. A Lucullus BT 100. vacsoráját is Neki ajánlottam…

Szólj hozzá!

Címkék: pálinkakultúra

2011. májusi egyéni főzőkurzusok

2011.05.21. 20:25 lucullus

  Örömmel jelentjük, hogy kialakult a májusi tematika az egyéni főzőkurzusokra. A már "megszokott" dolgok mellett több kuriózummal is szolgálhstunk. HELY:  Hidden Kitchen, 1055-Bp., Irányi u. 9. (A kínai sorok helye: 1146-Budapest, Gizella út 46.) Részvételi díj: 1 fő/SOR =…

Szólj hozzá!

BURAGO, ÖTFŰSZER, ZÖLD CURRY-RIZOTTó - MEGVOLT A II. FÚZIÓS LBT VACSORA IS

2011.05.19. 14:05 lucullus

  A Hidden Kitchenben megszerveztük a II. fúziós vacsoránkat Nánási Lajos ételkreációival. Lajos 1,5 évet dolgozott Michelin csillagos étteremben Írországban, több évet külföldi nagy étteremekben és óceánjáró hajókon. Első fúziós vacsorája…

Szólj hozzá!

Címkék: fúziós konyha

süti beállítások módosítása
Mobil