HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

13 ÉVES A LUCULLUS BT: KÍNAI SZUPERVACSORA WANG ÚJ ÉTTERMÉBEN

2016.11.30. 05:09 lucullus


wang_uj.jpg


És akkor sor került az ezévi utolsó szuperkalandunkra is: a Nagy, Wang Mester-féle kínai szuperevészetre. Mégpedig tettük ezt ismét egy vadonatúj étteremben, amit a Nagytudású a Kőbányai úton nyitott nemrég. A kínai ételkultúra és Wang szent számunkra, ezért természetesen meglátogattuk itt is hazánk első és egyetlen sztárszakácsát. Hajszálpontosan Vele kezdődött 13 éve a Lucullus BT téma, ezért ez nem kérdés, hogy minden év végén itt is fejeződik be. 13 éves lett a Lucullus BT, amit méltóképp ünnepeltünk.

Volt Charity Program is, immár ötödik alkalommal hirdette meg a másik Nagytudású: az EL Prezidente. Arra kérünk mindenkit, hogy hozzon magával a vacsorára némi elunt játékot, édességet, tartós élelmiszert, rajzeszközt/pénzbeli adományt  - hogy azokat nélkülözőknek továbbítsuk. Az elmúlt évben is rengeteg adomány érkezett - köszönjük szépen! Ezzel a programelemmel azok előtt kedveskedünk, akik nem tudják ezeket az eszközöket megengedni maguknak.

Az étkezés az ázsiai hagyományokhoz hűen társas szellemben történt, ahogyan a kínaiak mindig is ettek, esznek, és enni fognak.

És akkor ezt csapattuk:

Háztáji tyúkhúsleves (nem elírás! Wang féle csavarral) 
Fafülgomba saláta
Nagypapa kedvence
Ínyenc marhahús saláta
Hideg chili szószos üvegtészta saláta
Száznapos tojás paprikával
Gan-Guo sertésköröm
Shui zhu sertés
Édes-savanyú sertéshús pekingi módra
Szójaszószos gesztenyés csirke
Rablós csontos kacsa ragu
Serpenyőben készült birka
Yu-Xiang padlizsán


komment

Címkék: kínai konyha wang qiang wang piacon étterem

süti beállítások módosítása