Elérkeztünk ahhoz az örömteli pillanathoz, amit minden évben nagyon várunk: megmozdult a távol-keleti sztratoszféra, kinyíott az ötezer éves kínai konyha ajtaja és csak ontotta a remekebbnél-remekebb finomságokat. Vééééégre sor került Wang mester "rendkívül sok fogásos", tradicionális év végi kínai szupervacsorájára.
Az esemény Wang mester Gizella úti éttermének 3., míg a Lucullus BT 9. születésnapjának megünneplését is jelképezte.
Idén háromnapos volt a nagypályás étkezés (dec. 12-13-14.), hogy még többen meg tudják kóstolni ezeket a remek ízeket. A gazdag menüsorban "klasszikus kedvenceink" is szerepeltek, ahogyan néhány vadonatúj étel is megjelent. A vacsorát úgy fogyasztottuk el, ahogy a kínaiak: tradicionálisan, sokan, sokfélét, tízfős asztaloknál és bambuszpálcikákkal. (na jó, lehetett késsel, villával is). Az eseményt Turóczi Gábor, az LBT alapító/elnöke moderálta.
Volt látványos kínai tésztahajtogatás (új modullal, új emberrel, és többen személyesen is kipróbálták), az elmaradhatatlan elnöki beszéd és más meglepetés(ek) is.
A menüsor ez volt:
Leves
* jégcsapretekleves sertésoldalassal
Ételek
* kínai tavaszi tekercs
* húsos táska
* szezámolajos, szójaszószos, rizsecetes mártogató szósz
* szezámolajos, szójaszószos, rizsecetes mártogató szósz
* "nagypapa kedvence" (átértelmezés) sertésfül- & csirkelábkombó zöldségekkel
* "ko shui fei pian" ökörszív, pacal, nyelv, belsőségek
* étvágygerjesztő zellersaláta
* feketefafülegomba-saláta
* házi ötkincs-csülök kondér illatos-omlós gombával
* házi ötkincs-csülök kondér illatos-omlós gombával
* zöldhagymás kacsa
* jo cai (avagy kínai káposzta)
* Wang mester pirított tésztája
* rákocskák Ge shan módra
* pekingi sertéscsíkok
* thai édes, chilis csirkecombdarabkák
* házi tofu-sertés variáció
* thai jázmin rizs
* thai jázmin rizs
Desszert
* szezámmagos gombócok
* nyers alma
* gyömbéres-karamellás torta Király Anita jóvoltából.
Örömmel lépünk be a 10. életévünkbe!