Örömmel jelentjük, hogy kialakult a májusi tematika az egyéni főzőkurzusokra. A már "megszokott" dolgok mellett több kuriózummal is szolgálhstunk.
HELY: Hidden Kitchen, 1055-Bp., Irányi u. 9.
(A kínai sorok helye: 1146-Budapest, Gizella út 46.)
Részvételi díj: 1 fő/SOR = 8.000 Ft.
Az ár magában foglalja a konyhai eszközök helyi használatát, az alapanyagokat, szénsavas és szénsavmentes vizet és a kurzusok receptjeit is. A kurzusokon készült fogásokat helyben fogyasztjuk el, de haza is lehet belőle vinni "kóstolóként". A főzés általában úgy zajlik, hogy 2 fő készít 1 ételt; a résztvevők vagy eleve ketten érkeznek, vagy helyben alkotnak párt.
További információ: +3620 240-8530
Jelentkezés módja: e-mailben a elnokseg@lucullusbt.hu címre. ("jelentkezem a ... sorra", elérhetőségekkel). Eztán kérjük, várják meg a visszaigazolásunkat, csak utána rendezzék a részvételi díjat.
Fizetés: átutalással a 10700505-42758507-51100005 CIB számlára (kedvezményezett: Lucullus Baráti Társaság), vagy kivételes esetben a helyszínen kp-ben.
* Egy SOR-on átlagosan 8-14 fő vesz részt.
THAI SOR, MÁJUS10. KEDD, 18:30-21:30 --- LEJÁRT ESEMÉNY ---
Yam wun sean, azaz thai édes-csípős üvegtészta saláta vegyes zöldségekkel
Thai green curry csirkehússal
Phad Kaprao, azaz bazsalikomos chilis sertéshús.
Tartja: Sao
VIETNAMI FÚZIÓS SOR, MÁJUS 12., CSÜTÖRTÖK, 18:30-21:30 --- LEJÁRT ESEMÉNY ---
Rizotto Vietnamese;
Csirkehús mogyorós curry mártással
Vegyes zöldségsaláta hallé mártással
Tartja: Nánási Lajos
GÖRÖG SOR, MÁJUS 17. KEDD 18:30-21:30 --- LEJÁRT ESEMÉNY ---
Paradicsomos fetasült
Kagyló- vagy csirke saganaki
Csicseriborsó saláta
Meglepetés desszert: baklava.
Tartja: Ghavrilos
OROSZ SOR, MÁJUS 19. CSÜTÖRTÖK, 18:30-21.30 --- LEJÁRT ESEMÉNY ---
Vinyigret, avagy a híres-neves orosz céklasaláta zöldségekkel
Okroska, avagy hideg nyári zöldségleves
Orosz halpogácsa
Meglepetés: lehetőség lesz kóstolni a Baltika sört és KVÁSZ-t (erjesztett kenyérital)
Tartja: Vladimir Korolov
FRANCIA DESSZERTEK MÁJUS 24. KEDD, 18:30-21:30 --- LEJÁRT ESEMÉNY ---
Észveszejtő magyar-francia szezonális desszertek
Eper-mascarcpone triffle;
rebarbara crumble vaníliafagylalttal;
Pavlova idény jellegú bogyós gyümölccsel;
Tartja: Nánási Lajos
KÍNAI I. SOR, MÁJUS 25., SZERDA, 18.30- 21:30--- LEJÁRT ESEMÉNY ---
Bevezetés a kínai konyhába; főbb alapanyagok, fűszerek, alapvető vágástechnika. Vágás bárddal - ki lehet próbálni!
Pirított rizs zöldségekkel
Csípős káposztasaláta
Gong Bao csirke
Tartja: Wang Qiang
KÍNAI II. SOR, MÁJUS 30., HÉTFŐ, 18.30- 21:30 --- LEJÁRT ESEMÉNY ---
Padlizsán pekingi szósszal
Halaromájú sertéscsíkok
Gazdag házi szecsuáni tésztaleves
Tartja: Wang Qiang
Üdvözlettel,
Lucullus BT
+3620 240-8530
Lájkolj minket a FACEBOOK-on is! Megköszönjük azt is, ha továbbadod híreinket /megosztod másokkal is.
Aki nem kér több Lucullus mailt, kérjük, jelezze ezt felénk.