A Magyar Innovációs Alapítvány a XIX. Magyar Innovációs Nagydíj keretén belül elismerésben részesítette a chocoMe Kft.-t.a "chocoMe egyedi igények szerint elkészített kézműves csokoládék" c. jelentős innováciért. Az elismerő oklevelet dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, egyben a XIX. Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottságának elnöke, valamint prof. Závodszky Péter akadémikus, egyben a Magyar Innovációs Alapítvány kuratóriumi elnöke adták át Mészáros Gábornak, a chocoMe Kft. tulajdonosának.
A Magyar Innovációs Szövetség 1991. évi III. közgyűlése határozott az INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ megalapításáról. Az évente egyszer kiadott Nagydíjat az a Magyarországon bejegyzett társaság kapja, amely a díjátadást megelőző évben nagy jelentőségű innovációt valósított meg, és ennek révén kiemelkedő hasznot ért el.
chocoMe – a „személyre szabott” csokoládé”
A 2010-ben elindult chocoMe egyedülálló termékfejlesztés, melynek köszönhetően a táblás csokoládé olyan különleges és csúcsminőségű feltétekkel készülhet, mint a Hawaii-ról érkező fekete tengeri só, a brontei pisztácia, a Goji bogyó, a narancsosbors fűszerkeverék, a kandírozott rózsa-, jázmin- vagy ibolyaszirom, a 23 karátos aranypelyhek, a liofilizált gurulós málna, meggy, eper, őszibarack, vagy akár a Haribo gumimaci.
A csokoládéra szánt feltétek a liofilizált gyümölcsök, fűszerek, magvak, különleges feltétek, dekorációk kategóriákba tömörülnek, és ezekből maximum öt feltétet tudnak az érdeklődők a saját csokoládéjukon elhelyezni, a teljes lehetséges variációk száma eléri a 60 milliót (!). A csokoládé-összeállítók a www.chocome.hu oldalon mindenekelőtt kiválasztják a prémium táblás csokoládé fajtáját (ét-, tej- vagy fehércsokoládé), majd ezekre választanak feltétet. A chocoMe szakmai együttműködő partnere a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület.
További Információ:
Lucullus BT
http://lucullus.blog.hu; elnokseg@lucullusbt.hu
+3620 240-8530
chocoMe Kft.
http://www.chocome.hu; info@chocome.hu
+3630 513-1990