HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

KerTrend – Vendéglátó kerthelyiségek és teraszok versenye

2010.08.19. 21:02 lucullus

A Vendég & Hotel keresi Magyarország legszebb, leghangulatosabb, legkreatívabb vendéglátó kerthelyiségét.  A versenyre nevezhet bármely Magyarországon működő vendéglátóegység, amely rendelkezik terasszal, kerthelyiséggel, utcai kiülős terasszal, tetőterasszal, vagy…

Szólj hozzá!

Figyelő: Közös kavarás

2010.08.12. 16:44 lucullus

Szólj hozzá!

Ott vagyunk a legjobb 50 hazai gasztroblog közt

2010.08.09. 21:20 lucullus

Na, ezt is megértük: 161 "előszűrt" blogból a legjobb 50 hazai gasztroblog közé beválasztotta a HVG a mi blogunkat is. Ez azért is jó eredmény, mert ma Magyarországon több mint 600 (!) magyar nyelvű gasztroblogot tartanak nyilván. Jövőre minimum a 10-es lista…

Szólj hozzá!

Címkék: goldenblog

Paprikás Csirke az Északi-fokon / Az Extrém Szakács 11. főzése

2010.07.03. 01:34 lucullus

Önállósult projektünk, az "Extrém Szakács" a 11. extrém Paprikás csirke főzését július 11-én az Északi-fokon valósította meg, hogy ezzel tovább népszerűsödjön a magyar konyha és kultúra a világban. Az esemény az I. Budapest-Nordkapp autós tájékozódási rali…

Szólj hozzá!

Címkék: extrém szakács

Chilli - a legjobb cukrászda Dunakeszin (és környékén)

2010.07.01. 01:21 lucullus

Kb. 3/4 éve nyílt egy cuki Dunakeszin, Tóvárosban, a Kolozsvár u. 35. sz. alatt. Mivel mintegy 200 méterre lakom tőle, rögtön a nyitás közbeni zűrzavarban arra gondoltam, hogy próbára teszem, és rendeltem egy orosz krémtortát a feleségem születésnapjára. Őszintén:…

5 komment

Címkék: chilli cukrászda

Itt a "személyre szabható" csokoládé, a chocoME

2010.06.22. 20:36 lucullus

Elérhetövé vált a személyre szabott csokoládé élménye, azaz elindult a chocoMe koncepció. Az egyedülálló ötlet megvalósítója, Mészáros Gábor prémium összetevôkbôl készült táblás csokoládét kínál az érdeklôdôknek, amelyre  ki-ki kénye kedve szerint maga…

Szólj hozzá!

Címkék: chocome mészáros gábor csokoládékultúra

Spanyol Hetek a Cora áruházakban - június 10-23.

2010.06.16. 07:49 lucullus

2010. június 10-től immár hatodik alkalommal rendeznek Spanyol Heteket a Cora áruházakban. A Corá-ban hagyomány, hogy a nemzetközi hetek keretében a magyar vásárlók egy adott ország 1-1 régiójának termékeit ismerhetik meg. Az előző évek sikerei után, Andalúzia mellett most 2…

Szólj hozzá!

Címkék: spanyol konyha

Kostyál Gábor 18. helye a Bocuse d' Or Európai selejtezőjén

2010.06.11. 13:33 lucullus

Az előzetes várakozásoknál gyengébben szerepelt a magyar csapat a Bocuse d’Or Europe 2010. versenyen, melyet június 7-8-án rendeztek Genfben. Kostyál Gábor, a keszthelyi Helikon Hotel konyhafőnöke, bár tisztességgel szerepelt, a szintidőn belül prezentálta hal- ás…

Szólj hozzá!

Címkék: szakácsversenyek

Observer segítség az árvízkárosultaknak

2010.06.11. 13:19 lucullus

A következőkben együttműködő partnerünk, az Observer sajtóközleményét adjuk közre, amelyben árvízkárosultaknak adnak segítséget. Páratlan partneri összefogás keretében 400 család részére érkezett segélyszállítmány az egyik miskolci általános iskolában…

Szólj hozzá!

MARHABELSŐSÉG ÉS ROPOGÓS LEPÉNYHAL

2010.06.10. 22:43 lucullus

Következő (88.) vacsoránkon Kína Szecsuán tartományába kalauzoltuk önmagunkat, hogy kemény-összetett-csípős-zsibbasztó vacsorában legyünk részünk. Kicsit több, mint 2 éve nyílt meg a Telepy utcában Wang mester szecsuáni étterme, és most itt volt az alkalom, hogy újra…

Szólj hozzá!

Címkék: kínai konyha

süti beállítások módosítása
Mobil