HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Spanyol Hetek a Cora áruházakban - június 10-23.

2010.06.16. 07:49 lucullus

2010. június 10-től immár hatodik alkalommal rendeznek Spanyol Heteket a Cora áruházakban. A Corá-ban hagyomány, hogy a nemzetközi hetek keretében a magyar vásárlók egy adott ország 1-1 régiójának termékeit ismerhetik meg. Az előző évek sikerei után, Andalúzia mellett most 2 új régió mutatkozik be, Murcia és Asturias jellegzetes élelmiszereit is megismerhetik a magyar fogyasztók. Az akció keretében több mint 50 spanyol vállalat több százféle termékét kínálják. Az árubemutató kulináris kalandozásra invitál, az élvezetek bőséges tárházát nyújtja mindazoknak, akik ellátogatnak a Cora hipermarketekbe.

 

A magyar vásárlók szívesen kiruccannak a nemzetközi konyhák kínálta ételek, italok világába, a Cora áruházak pedig szívesen kedveskednek vásárlóiknak egy-egy ország 1-1 régiójának termékeivel.

A szervezők arra törekedtek, hogy a magyar vásárlók minél szélesebb tárházát ismerhessék meg Spanyolország élelmiszeripari kiválóságainak, ezért idén 3 régió is részt vesz a hatodszorra megrendezett akcióban.  A műemlékekben gazdag, kellemes klímájú Andalúzia mellett, a Spanyolország északi részén fekvő, nagy múltú Asturias és az Ibériai-félsziget délkeleti részén elhelyezkedő Murcia jellemző termékkínálata is megjelenik.

A gazdag termékválaszték jól mutatja be a spanyol gasztronómia különleges, régiónként egyedi ízeket kínáló választékát:

 

Andalúziából az extra szűz olívaolajok mellett a különleges húskészítmények emelhetők ki. Az andalúz ibérsertésből készült hústermékek minőségi kategóriáját, ízvilágát az állatok tartása, valamint a táp jellege határozza meg. A legmagasabb kategóriájú ibér hústermékeket szabadtartásban, makkon nevelt állatok húsából állítják elő.  

A Granadában készült sonkák egyedi zamattal rendelkeznek. Érlelésük     utolsó hónapjai a környék természetes levegőjén történik, a különleges        granadai klíma hatására itt fejlődik ki a sonkák inkább édes, mint sós          zamatos íze.

Figyelmet érdemel a sok különleges, természetes alapanyagokból,   tartósítószer és színező anyag nélkül készült lekvár, melyek közül       kiemelhetjük a csokis narancs- és zöld füge lekvárt. A mézek között       megtalálható az avokadó és rozmaring méz is.

Murciából bio rizs, zabital és szója alapú desszertek érkeztek. Itt készülnek a citrommal, naranccsal, garnélarákkal, sonkával töltött olajbogyók is, melyek különösen csalogató kalandozást ígérnek a vásárlóknak.

Asturias fával füstölt tehén- és juhtejből készült sajtokat kínál. A Proaza kolbászok megkérdőjelezhetetlen példái a tartomány sertés iparának. Előállításuk farmokon, szabadon nevelkedett állatokból történik, füstölésükhöz tölgyfát használnak. A bemutatott áruk közül innen származik a hosszan érlelt marhabélszín, és a tölgyfahordóban érlelt vörösbor is.

Sorolhatnánk tovább a különlegességeket, az asturiai tengeri sün kaviárt, a murciai mandulás fügekenyeret, az andalúz görögdinnyés italt, a sherryt és még sok más ínyencséget Spanyolországból.

A vásárlók nyereményjátékon is részt vehetnek, és a szerencsések a katalógusban feltüntetett kuponnal a Costa Brava-ra spanyolországi utazást, illetve a Pata Negra étterembe vacsorameghívást nyerhetnek.

A Cora microsite-ján bővebb információk találhatók a régiókról, illetve receptek tölthetők le. Netcím: spanyolhetek.cora.hu.

További információ:

Tóth Katalin
Magyar Hipermarket Kft. PR felelős
e-mail: ktoth@cora-h.hu

 

komment

Címkék: spanyol konyha

süti beállítások módosítása