HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

MARHABELSŐSÉG ÉS ROPOGÓS LEPÉNYHAL

2010.06.10. 22:43 lucullus

Következő (88.) vacsoránkon Kína Szecsuán tartományába kalauzoltuk önmagunkat, hogy kemény-összetett-csípős-zsibbasztó vacsorában legyünk részünk. Kicsit több, mint 2 éve nyílt meg a Telepy utcában Wang mester szecsuáni étterme, és most itt volt az alkalom, hogy újra ellátogassunk ide. Már egy ideje ilyen lázban égtünk... Rádásul kétnapos volt a fieszta.


A szecsuáni konyháról itt lehet jobban megismerkedni.

 

Menüsorunk így nézett ki:

ELSŐ ÉTELEK
ízletes fafülegomba
hideg mogyorós-zeller
étvágygerjesztő ökörpacal
édes-savanyú oldalas
kou shui feipian (szószban levitáló étel a marha összes belsőségével)
ínyenc marha falatok zöldségekkel

LEVES
yibagu leves (sertécsontból)

TOVÁBBI ÉTELEK
pekingi hagymás csirkecsykok
ég es föld oldalas
gongbao királyrák
serpenyőben készült csirke
fokhagymas yo-cai
ropogósra sült lepényhal
szerencsés sertéscsülök
tojásos pirított rizs
zöldséges pirított tészta

VÉGEZETÜL
Vegyes bundázott gyümölcsök



 

Szólj hozzá!

Címkék: kínai konyha

süti beállítások módosítása