HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Portugál hét a Cora-ban 2010. november 18-24. közt

2010.11.20. 19:39 lucullus

Kóstolt-e már tökös-mandulás vagy tökös-mogyorós dzsemet? Fogyasztott-e már megfázásakor eukaliptusz mézet légzőszerveinek tisztítására és fetőtlenítésére?   Megízlelte-e már a „legportugálabb” sört, a Sagrest? Ivott-e már egy nyirkos-ködös…

Szólj hozzá!

Címkék: portugál konyha

Több minőségi csokoládét fogyasztunk

2010.11.20. 16:44 lucullus

A szezonális édességek körében folyamatosan nőtt a minőségi csokoládé aránya a bevonómasszás termékekkel szemben 2009-ben - derült ki az Édességgyártók Szövetségének karácsony előtti sajtótájékoztatóján. 2009. karácsonyi időszakában a magyar fogyasztók a válság…

Szólj hozzá!

Címkék: chocome

A Japán fürj élettani hatásai és devecseri karitatív főzés az ÉTREND jóvoltából

2010.11.10. 15:52 lucullus

Az Étrend (Konyhafőnökök) egyesületének soros ülésén a japán fürjnek az egészségra gyakorolt jótékony hatásáról és a gasztronómiában való felhasználhatóságáról beszélt Gáspár János, a Japán fürj Tenyésztők Klubjának alapítója és országos vezetője. A…

2 komment

Karácsonyi vásár a Rosinante fogadóban /Finománia főzőiskolában

2010.11.09. 15:46 lucullus

Igazi mesebeli karácsonyi forgatag hangulatát varázsolja Rosinante fogadó/Finománia főzőiskola a Szentendrei-szigetre, saját magához. Ízelítő a programból: •Ünnepi kalácsok, karácsonyi mézesek•Csokoládé csodák•Díszes lekvárkülönlegességek•Kézműves sajtok…

Szólj hozzá!

Címkék: rosinante fogadó

Egy falat Görögörszág - Lucullus BT cikksorozat az Elite Magazinban 3.

2010.11.07. 23:19 lucullus

   Az ókori görögök nemcsak haditetteikről, műremekeikről és filozófusaikról voltak híresek, hanem hatalmas lakomáikról is, amelyeken - Hippokratész feddése ellenére - akár negyvennél is több fogást is felszolgáltak.Az Elite magazin novemberi számában…

Szólj hozzá!

Címkék: gyradiko kisvendéglő

Programajánló - A Gundecha testvérek Magyarországon - Klasszikus Indiai Zene

2010.11.03. 23:06 lucullus

Egy remek kulturális program: indiai koncert a Gundecha testvérek jóvoltából. Jubileumi előadás lesz a mostani: a Trafó tizedik alkalommal szervez indiai koncertet az Indiai Klasszikus Zene Mesterei sorozat keretében. Ennek tükrében választották ki az előadókat: először…

Szólj hozzá!

"A Hónap Ajándéka" - avagy Fenyőszirupos Himalája-sós bonbon forevör

2010.10.29. 00:57 lucullus

A "Hónap Ajándéka" ínyenc ajándékküldő szolgáltatás remek termékeit volt szerencsénk megkóstolni, így például kínai tevirágot, fenyőszirupos-Himalája sós csokihegyet,  sárgadinnyés parmezános kúpot, ázsiai szilvaboros négyzetet,  szaké-lemongrass és tárkony-karumos…

Szólj hozzá!

Címkék: csokoládékultúra a hónap ajándéka

IRÁNY A "HOSSZÚ SZIGET" - ISMÉT VIETNAMI VACSORÁT ÜLTÜNK

2010.10.22. 15:20 lucullus

Orosz kalandunk után ismét ázsiai vizekre eveztünk, és megtekintettük hazánk jelenlegi tudásunk szerinti egyetlen VIETNÁMI étekműhelyét, a LONG ISLAND-et. (Négy éve volt egy másik hely, a "Felszálló Sárkány", azonban az sajnos bezárt. A Lucullus BT még "befért" oda egy…

Szólj hozzá!

Címkék: vietnami konyha long island vietnami étterem

Divatgasztronómia - Lucullus BT cikksorozat az Elite Magazinban 2.

2010.10.15. 22:06 lucullus

A gasztronómia szinte olyan, mint egy önálló, folyamatosan változó ,,élőlény", ahol ugyanúgy érvényesülnek az újítások és divatirányzatok, mint a ruházkodásban, ,,okos kütyükben", autóiparban, vagy az internet adta trendi kommunikációs lehetőségekben. Sok…

Szólj hozzá!

"Ízek és színek" Segal Viktor tolmácsolásában

2010.10.15. 15:51 lucullus

Tel-Aviv, Lyon és Amszterdam nevezetes vendéglőiben szerzett tapasztalatokat, főztjével Bill Clinton és Antonio Banderas mellett a New York Times kritikusát is meggyőzte. Kulináris műveit megtisztelő figyelmével tüntette ki a Michelin bizottság. Mi a titka? Erről és a készülő új…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása
Mobil