HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Ízelítő a francia főzőkurzusunkból

2010.12.03. 21:57 lucullus

Legutóbbi francia főzőkurzusunk is rendkívül izgalmas volt. Nánási Lajossal a következő classic francia ételeket készítettük el:  sütőtök gnocchi kecskesajttal és zsályavajjal; gesztenyekrém leves szarvasgombás pesztóval és szarvasgombás olivaolajjal; birsalma tortácska…

Szólj hozzá!

Mindent bele, FLÓDNI!

2010.12.03. 21:10 lucullus

A Nagycsarnokban van egy flódniállvány, amely mellett most már másodszor vitt el az utam egy hét alatt. Nagyjából az van, hogy szinte lehetetlen nem belekóstolni ebbe a Raj Ráchel által készített, tradicionális…

1 komment

Címkék: zsidó konyha

Újabb nemzetközi elismerés a Costes étteremnek

2010.11.29. 22:57 lucullus

November 10-én ünnepi est keretében mutatták be a "Gault Millau Österreich 2011" című étteremminősítő kiadványt, (a Michelin Guide után a második legnagyobb), mely ausztriai éttermek mellett budapesti helyeket is értékel. A tavaly kimaradt Costes étterem idén…

Szólj hozzá!

Varga Károly nyerte a Szakács Világkupát Luxemburgban

2010.11.29. 22:41 lucullus

Varga Károly mesterszakács megnyerte a Culinary World Cup egyéni versenyét és a Luxembourgi Szakács Világ Kupát. A 48 éves kecskeméti séf volt a Magyar Felnőtt Nemzeti csapat és a juniorok csapatfőnöke is.– Minden válogatottnak egy hideg és egy melegkonyhás ételsort kellett…

Szólj hozzá!

Címkék: szakácsversenyek

2010. nov-decemberi egyéni főzőkurzusok

2010.11.28. 16:35 lucullus

Örömmel jelentjük, hogy még néhány egyéni főzőkurzust "lenyomunk" ebben az évben, és ígéretünkhöz híven ISMÉT tartunk egy chocoMe csokigyár látogatást is. Óra indul - ebben az évben (vélhetően) más főzőkurzus már nem lesz. Lesz kínai, indiai, thai, csoki,…

Szólj hozzá!

"Másképp, mint mások”: beszélgetés Szász Edittel, a Starbucks magyarországi vezetőjével

2010.11.27. 22:38 lucullus

Az amerikai Starbucks világsiker-történetnek tekinthető, amely hosszas várakozás után 2010. júniusában Magyarországon is megjelent első kávézójával. Szász Edittel, a Starbucks magyarországi vezetőjével a kávézólánc robbanásszerű fejlődésének a titkát kutattuk. …

Szólj hozzá!

Címkék: starbucks kávékultúra

MÁRTON, A LÚD, A FRANCIÁK, MEG AZ ÁTÉRTELMEZÉS

2010.11.26. 22:10 lucullus

93. kalandunkat a Márton-napi libakultusznak vetettük alá, és a divatos Noir et l'or étterembe látogattunk. A Király utcai intézmény egykori séfje, Michel anno összehozott már nekünk egy közép-afrikai vacsorát, innen volt az ismeretség. Hat évvel ezelőtt pedig volt már egy…

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: francia konyha márton napi libakultusz noir étterem

Alapanyagok, fűszerek, eszközök főzőkurzusokhoz

2010.11.24. 12:32 lucullus

Ez a lehetőség 2013-tól megszűnt. :-((  

Szólj hozzá!

Címkék: főzőkurzus eszközök főzőkurzushoz

Ízelítő a thai főzőkurzusunkból

2010.11.20. 20:42 lucullus

Az alábbiakban a múlt heti Thai főzőkurzusunkról adunk ízelítőt. A rendezvény rendkívül sikeres volt, a következő ételeket késítettük el Sao Rujopakan mester felügyeletével:  MOO PAD KHING, azaz gyömbéres sertéshús XALAD RUAMID YAM YAI, thai…

Szólj hozzá!

Karácsonyi újdonságok a Starbucksnál

2010.11.20. 20:06 lucullus

A Starbucks kávézót ellepte a hamisítatlan karácsonyi hangulat és illat. Karácsonyi dekorációjával a Starbucks a téli, ünnepi időszakban még bensőségesebbé válik, olyan hellyé, ahol karácsonyi italokat, így Gingerbread Latte-t, Toffee Nut Latte-t és Mocha Pralini-t…

Szólj hozzá!

Címkék: starbucks kávékultúra

süti beállítások módosítása
Mobil