HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

2010. nov-decemberi egyéni főzőkurzusok

2010.11.28. 16:35 lucullus


Örömmel jelentjük, hogy még néhány egyéni főzőkurzust "lenyomunk" ebben az évben, és ígéretünkhöz híven ISMÉT tartunk egy chocoMe csokigyár látogatást is. Óra indul - ebben az évben (vélhetően) más főzőkurzus már nem lesz. Lesz kínai, indiai, thai, csoki, francia kurzus és teaszertartás is. Igyekezzetek a foglalásokkal, már csak néhány helyünk van!

 



A részletes program: 

 

KÍNAI SOR V., november 16. (KEDD), 18:30-21:30 --LEJÁRT ESEMÉNY --
enyhén csípős sült tofu
Xiang Po marha római köménnyel
gombás-bambuszos kacsa
sima rizs (köret)
TARTJA: WANG QIANG
HELYSZÍN: 1146-Budapest, Gizella út 46.


THAI SOR  - NOVEMBER 17. (SZERDA), 18:30-21:30 --LEJÁRT ESEMÉNY --
Bevezetés a thai konyhába; főbb alapanyagok/fűszerek;
MOO PAD KHING
, azaz gyömbéres sertéshús
XALAD RUAMID YAM YAI, thai csirkesaláta vegyes zöldségekkel
TOM YAM KUNG, azaz erős-savanyú rákleves
TARTJA: SAO RUJOPAKAN
HELYSZÍN: 1146-Budapest, Gizella út 46.


INDIAI SOR - NOVEMBER 18. (CSÜTÖRTÖK) 18:30-21:30 --LEJÁRT ESEMÉNY --
Bevezetés az indiai konyhába; főbb alapanyagok/fűszerek
PAKORA ZÖLDSÉGEK - PAKORA KENYÉR, azaz csicseriborsóliszt-panírban kisütött itemek;
HÁZI CSÍPŐS PARADICSOMSZÓSZ ("MAHARAJA SIGNATURE DISH")
CHICKEN KORMA, azaz kókuszos-tejszínes csirke (nem csípős)
PULLAO RIZS
TARTJA: JHAM KULVINDER SINGH ÉS KRISNA MESTER
HELYSZÍN: 1073-Budapest, Hernád u. 3.

INDIAI SOR II- NOVEMBER 25. (CSÜTÖRTÖK) 18:30-21:30 --LEJÁRT ESEMÉNY --
MAHARAJA "KLASSZIKUS" CHICKEN CURRY (CSÍPŐS)
ALU PALAK - SPENÓT & BURGONYA CURRY (NEM CSÍPŐS)
DOSTI ROTI - AVAGY AZ INDIAI /TRINIDAD ÉS TOBAGÓI LEPÉNY
Hagymás baszmati rizs
TARTJA: JHAM KULVINDER SINGH ÉS KRISNA MESTER
HELYSZÍN: 1073-Budapest, Hernád u. 3.


CSOKIGYÁR LÁTOGATÁS - NOVEMBER 30. (KEDD) 18:30-21:30 --LEJÁRT ESEMÉNY --
Megtekintjük a ChocoMe csokimanufaktúrát; idegenvezetés; prezentáció a csokoládékról; kézi és gépi temperálás; minden résztvevő kap egy db táblás csokoládét, amelyet saját maga állított össze.
TARTJA: MÉSZÁROS GÁBOR
HELYSZÍN: 1135-Budapest, Szent László út 14.
(Ennek a programnak 5,000 Ft/fő az ára. Korábbbi ugyanilyen program ITT elérhető).
 

FRANCIA SOR - DECEMBER 2. (CSÜTÖRTÖK) 18:30 - 21:30 --LEJÁRT ESEMÉNY --
Francia forralt bor; Szarvasgombás gesztenyekrémleves; Sütőtök gnocchi zsályás vajjal és kecskesajttal; Birsalma tortácska.
TARTJA: NÁNÁSI LAJOS
HELYSZÍN: 1073-Budapest, Hernád u. 3.


"CSUPACSOKI" SOR - DECEMBER 9. (CSÜTÖRTÖK)18:30 - 21:30 --LEJÁRT ESEMÉNY --
Kardamomos trüffel pekándióval; csokoládé-mousse fahéjas naranccsal; gyömbéres-pomelós brulée borredukcióval (ezeket mindenk ielkészíti), valamint bemutatjuk a bonbonkészítés tudományát egy rozmaringos-gránátalmazselés bonbonon.
TARTJA: KIRÁLY ANITA
HELYSZÍN: 1073-Budapest, Hernád u. 3.




*************************************

 
Részvételi díj: 1 fő/SOR = 7.000 Ft. (a csokigyár = 5,000 Ft).

Az ár magában foglalja a konyhai eszközök helyi használatát, az alapanyagokat, szénsavas és szénsavmentes vizet és a kurzusok receptjeit is. A kurzusokon készült fogásokat helyben fogyasztjuk el, de haza is lehet belőle vinni "kóstolóként".  A főzés általában úgy zajlik, hogy 2 fő készít 1 ételt; a résztvevők vagy eleve ketten érkeznek, vagy helyben alkotnak párt.

 

További információ: +3620 240-8530 begin_of_the_skype_highlighting              +3620 240-8530      end_of_the_skype_highlighting.

Jelentkezés módja: e-mailben a elnokseg@lucullusbt.hu címre. ("jelentkezem a ... sorra", elérhetőségekkel).

* Felhívjuk a figyelmet, hogy egy kurzus minimum 8 fő esetén tud elindulni.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása