HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

"Möbius Maga" - avagy beszélgetés Kerekes Sándor ételkészítő mesterrel

2011.01.09. 14:23 lucullus

Kreativitásból, zsenialitásból de örültségből sincs hiány Kerekes Sándornál. A Gold bisztró után a nemrég nyílt Hold Bisztróban (1121-Budapest, Városmajor u. 88.) tevékenykedő fő-ételkészítő szeretné redefiniálni a magyar konyhát, a nyitóünnepségen vérbonbonnal…

2 komment

Címkék: magyar konyha hold bisztró

TÜZES ÉVVÉGE INDIA LEGJOBB ÉTELEIVEL - GÉM ÓVER FOR 2010

2010.12.30. 10:47 lucullus

Az év végén különleges indiai vacsorát szerveztünk, olyan (t)ételekkel, amelyek eddig még soha nem szerepeltek a Lucullus terítékén. Következő utunk sokunk kedvencébe, a Maharaja étterembe vezetett, ahol már számos indiai, nepáli és trinidad- és tobagói eseményt tartottunk;…

Szólj hozzá!

Címkék: indiai konyha maharaja étterem

2011-ben irány a Balkán - Szerbia, Koszovó és Albánia, ahogyan még sosem láttad őket!

2010.12.29. 23:53 lucullus

2011. október 20-26. közt kerül megrendezésre a BALKÁNTURISZT autós rali- és buszos kalandtúra a Csáki Tibor vezette BeerTeam és Pétery Szabolcs szervezésében. A tájékozódási ralik világában, 2011-ben új irányvonalat céloztak meg, eszerint Magyarország egyik legnagyobb…

Szólj hozzá!

Címkék: extrém szakács külföldi gasztroút

2010. év végi sajtómegjelenések

2010.12.27. 22:41 lucullus

Az év vége felé (és főleg a 7. évfordulónk kapcsán) a következő sajtómegjelenések/blogbejegyzések láttak napvilágot:  www.gasztrostudio.huhttp://www.cccc.huhttp://bistrobazaar.blogspot.comhttp://www.magyarborkulturaert.huhttp://www.vendeg.huhttp://www.168ora.hu…

Szólj hozzá!

21 KÍNAI FOGÁSSAL LETT 7 ÉVES A LUCULLUS BT

2010.12.18. 00:05 lucullus

  Nagy örömmel jelentjük, hogy  immár 7 éves lett a Lucullus BT. Köszönjük mindezt T. Tagjainknak, Kedves Vendégeinknek. Az öröm apropóján természetesen "szülőhazánkba" mentünk, a nagy tudású Wang mesterhez, hogy méltóképpen, 21 fogás remekebbnél is…

Szólj hozzá!

Címkék: kínai konyha

Megnyílt a harmadik Starbucks kávézó is

2010.12.16. 22:53 lucullus

A Westend és a Mammut bevásárlóközpontok után megnyílt a harmadik Starbucks kávézó is Budapesten. A Király utcai üzletet nagy várakozás előzte meg. A galériás, modern és hagyományos belsőépítészeti elemeket ötvöző kávéház a legnagyobb budapesti Starbucks.  A…

Szólj hozzá!

Címkék: starbucks kávékultúra

A legjobb magyar szakácskönyv - a Gourmandia

2010.12.12. 20:45 lucullus

 A GOURMAND WORLD COOKBOOKS AWARDS nemzetközi szakácskönyv világversenyen  az idei év legjobb magyar desszertkönyvének a Gourmandiát találták a bírák. Ezúton is gratulálunk Varga Gábornak, a könyve szerzőjének, egyben a www.desszert.eu oldal üzemeltetőjének. 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánlott irodalom

Ízelítő "Csupacsoki" főzőkurzusunkból

2010.12.09. 11:00 lucullus

Király Anita házi cukrász- és csokoládémesterünk segítségével karácsonyi, enyhén átértelmezett csokikat gyártottunk. A menüsor a következő volt:  - Kardamomos trüffel pekándióval; - csokoládé-mousse fahéjas naranccsal; - gyömbéres-pomelós brulée…

Szólj hozzá!

Címkék: csokoládékultúra

CAMELLIA SINENSIS NYOMÁBAN, AVAGY MEGVOLT AZ I. LBT TEASZEMINÁRIUM

2010.12.07. 20:50 lucullus

Ezúttal egy TEASZEMINÁRIUMRA invitáltunk mindenkit, hogy behatóbban tanulmányozzuk a kínai TEÁK VILÁGÁT, ugyancsak Wangnál. Az eseményt Wang Qiang, Bercsényi Zsuzsa teaszakértő, Patkós Brigitta a "Hónap Ajándéka" ínyenc ajándékküldő szolgáltatás vezetője, és Turóczi Gábor, a Lucullus BT elnöke…

Szólj hozzá!

Címkék: teakultúra

Halászlé-rapszódia - Lucullus BT cikksorozat az Elite Magazinban 4.

2010.12.06. 22:55 lucullus

A világ egyik legspeciálisabb levesének tartott magyar halászlének számtalan elkészítési módja van. Cikkünkben utánajártunk a halászlémítosznak. Van, aki alaplevet készít és passzíroz, valaki pörköltösít, valaki gyufatésztát ad hozzá, valaki pedig kakasherét. A…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása
Mobil