HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

CAMELLIA SINENSIS NYOMÁBAN, AVAGY MEGVOLT AZ I. LBT TEASZEMINÁRIUM

2010.12.07. 20:50 lucullus

Ezúttal egy TEASZEMINÁRIUMRA invitáltunk mindenkit, hogy behatóbban tanulmányozzuk a kínai TEÁK VILÁGÁT, ugyancsak Wangnál.


Az eseményt Wang Qiang, Bercsényi Zsuzsa teaszakértő, Patkós Brigitta a "Hónap Ajándéka" ínyenc ajándékküldő szolgáltatás vezetője, és Turóczi Gábor, a Lucullus BT elnöke tartották.

Az eseményen - mely elég ritka a maga nemében - a következő elméleti dolgokat érintettük:
 
- beszéltünk a növényről, a feldolgozásáról, és fermentálásáról.
- megemlítettük a leghíresebb "teázó" országokat, és jellegzetes teáikat. (Itt már érintettük Kínát is).
- ismertetjük a teakóstolás általános szabályait. (pl. kanálból szürcsölünk és nem csészéből iszunk).


Eztán jött a dolgok legizgalmasabb része, hiszen KÓSTOLTUNK, mégpedig hatféle kínai teát, a fermentáltsági szintjük alapján.
És, hogy teljes legyen az élmény (vagy a káosz?!), a teákhoz megpróbáltunk kínai dességeket/snackeket  és különleges lekvárokat is társítani - az ízjegyeik alapján.

Miket kóstolunk konkrétan?
 
* Jázmin (zöld) Tea HOZZÁKÓSTOLÁS: mandulás kínai tallér és mogyorókréme mochi
* Fekete tea –keemun Congou. HOZZÁKÓSTOLÁS: sós-édes kínai rizskeksz
* Oolong tea – China oolong ti kan yin. HOZZÁKÓSTOLÁS: étcsokis konyakmeggy lekvár
* Pue Erh – rumos tea . HOZZÁKÓSTOLÁS: feketeribizli lekvár
* Fehér tea –  White Pai Mu Tan  HOZZÁKÓSTOLÁS: bodzás méz
* "Nyíló meglepetés" teavirág - HOZZÁKÓSTOLÁS: kandírozott virágszirom a chocoMe jóvoltából.
 

Kóstolás közben beszéltünk az adott fajtákról - általánosan a fajtáról, és az adott típusról is.A nagy tudású Wang mester mindemellett levezette nekünk az igazi kínai teaszertartást is.
 
 

 

Ízelítő fotók:

Szólj hozzá!

Címkék: teakultúra

süti beállítások módosítása