Ezúttal egy TEASZEMINÁRIUMRA invitáltunk mindenkit, hogy behatóbban tanulmányozzuk a kínai TEÁK VILÁGÁT, ugyancsak Wangnál.
Az eseményt Wang Qiang, Bercsényi Zsuzsa teaszakértő, Patkós Brigitta a "Hónap Ajándéka" ínyenc ajándékküldő szolgáltatás vezetője, és Turóczi Gábor, a Lucullus BT elnöke tartották.
Az eseményen - mely elég ritka a maga nemében - a következő elméleti dolgokat érintettük:
- beszéltünk a növényről, a feldolgozásáról, és fermentálásáról.
- megemlítettük a leghíresebb "teázó" országokat, és jellegzetes teáikat. (Itt már érintettük Kínát is).
- ismertetjük a teakóstolás általános szabályait. (pl. kanálból szürcsölünk és nem csészéből iszunk).
Eztán jött a dolgok legizgalmasabb része, hiszen KÓSTOLTUNK, mégpedig hatféle kínai teát, a fermentáltsági szintjük alapján.
És, hogy teljes legyen az élmény (vagy a káosz?!), a teákhoz megpróbáltunk kínai dességeket/snackeket és különleges lekvárokat is társítani - az ízjegyeik alapján.
Miket kóstolunk konkrétan?
* Jázmin (zöld) Tea HOZZÁKÓSTOLÁS: mandulás kínai tallér és mogyorókréme mochi
* Fekete tea –keemun Congou. HOZZÁKÓSTOLÁS: sós-édes kínai rizskeksz
* Oolong tea – China oolong ti kan yin. HOZZÁKÓSTOLÁS: étcsokis konyakmeggy lekvár
* Pue Erh – rumos tea . HOZZÁKÓSTOLÁS: feketeribizli lekvár
* Fehér tea – White Pai Mu Tan HOZZÁKÓSTOLÁS: bodzás méz
* "Nyíló meglepetés" teavirág - HOZZÁKÓSTOLÁS: kandírozott virágszirom a chocoMe jóvoltából.
Kóstolás közben beszéltünk az adott fajtákról - általánosan a fajtáról, és az adott típusról is.A nagy tudású Wang mester mindemellett levezette nekünk az igazi kínai teaszertartást is.
Ízelítő fotók: