HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

21 KÍNAI FOGÁSSAL LETT 7 ÉVES A LUCULLUS BT

2010.12.18. 00:05 lucullus

 

Nagy örömmel jelentjük, hogy  immár 7 éves lett a Lucullus BT. Köszönjük mindezt T. Tagjainknak, Kedves Vendégeinknek. Az öröm apropóján
természetesen "szülőhazánkba" mentünk, a nagy tudású Wang mesterhez, hogy méltóképpen, 21 fogás remekebbnél is remekebb kínai ételellel ünnepeljük meg eme remek évfordulót. Az ételek a szecsuáni, pekingi és ujgur tartományokat reprezentálták; és majdhogynem teljesen eltértek a tavalyi vacsorától.
A Lucullus "tortácskát" Király Anita készítette, együttműködő partnereink a chocoME és a Hónap Ajándéka voltak.
 
 
Ízelítő fotókból: 

 

 

 
 
 

 



Az eseményen természetesen volt jó néhány meglepetés, "recognition", nyereményjáték, kimerítő elnöki beszéd az elmúlt évekről, és hasonlók. Ezen felül volt némi számmisztika is; ugyanis jutalomban részesült a:
 
- 7. jelentkező (7évesek vagyunk)
- 21. jelentkező (21 fogás volt terítéken)
- 95. jelentkező (Ez volt a 95. eseményünk zsinórban). 
 
Az eseményen volt kínai "Guzeng" citeraelőadás, illetve a kínai hölgy a Csitári hegyek alatt c. magyar népdalt is elénekelte parádsan.
 
Menüsorunk így nézett ki: 

Leves
Szecsuáni stílusú erős-savanyú leves

Első étkek
Tavaszi tekercs
Édes savanyú oldalas.
Wang féle csülök-roló
Kou shui feipian(Ökörszív ,nyelv, pacal, marha, zeller stb.)
Ízletes fafülegomba saláta
100 napos tojás zöldpaprikával
Étvágygerjesztő zeller
Ház húsos táska

Második étkek
Csirkecomb-darabok illatos omlós kínai gombával
Pekingi hogymás csirke
Szecsuáni omlós kacsa
Sertés ’Shui Zhu’ módra (csípős paprika, zeller, szójababcsíra)
Wang nagymama steak marhája
Édes savanyú sült rák
Szecsuáni zöldbab
Edésburgunya

Ételek középre
Piritott rizstészta
Lanzhoui piritott tészta
Tojásos-zöldséges pirított rizs

Étel a végére
Darált szezámmaggal töltött tésztagombócok.

 

Az esemény tortáját, egy gyömbéres fehércsokis mousse-os tortát Király Anita, a Lucullus BT házi cukrásza és csokikészítője készítette el.

Az esemény együttműködői a Hónap Ajádéka és a chocoME voltak.

Szólj hozzá!

Címkék: kínai konyha

süti beállítások módosítása