Az év végén különleges indiai vacsorát szerveztünk, olyan (t)ételekkel, amelyek eddig még soha nem szerepeltek a Lucullus terítékén. Következő utunk sokunk kedvencébe, a Maharaja étterembe vezetett, ahol már számos indiai, nepáli és trinidad- és tobagói eseményt tartottunk; utoljára egy éve, Lőrincz L. Lászlóval. Jham Kulvinder Singh (Kuki) és Krisna Bahadur fanatikusoknak kötelező élmény volt, de aki szereti a különleges, csípős, fűszeres indiai ételeket - annak is. Az ételsor nemes egyszerűséggel "India legjobb ételeit" tartalmazta (legalább is a neves IFR kiadvány szerint), de erről személyesen is meggyőződhettünk a rendezvényen.
Két remek poszt az eseményről: http://varosban.blog.hu és http://hairdryerblues.blogspot.com
Menüsorunk így nézett ki:
Előételek
* Shikampuri Kebab, azaz gyógynövényekkel töltött darált bárányhúsgombóc-tallér
* Allo tikki chaat, azaz fűszeres burgonyatortácska joghurttal, chutney-val, és gyömbéres hagymaszósszal (NAGYON ERŐS)
Főételek
* Malabari "zöld csirke", azaz tandoor kemencében sült csirkecomb Kerala-ból. Friss korianderral, zöld currylevéllel és szegfűszeggel.
* Badami marha korma, azaz puhára főtt marha mandulareszelékkel sütve, csillagánizzsal és kardamommal ízesítve.
* Allo Kadai Masala, azaz vörösjoghurtos szószban főtt burgonya és hagyma (ERŐS)
* Citromos rizs
* Royal Green Peas, azaz "királyi zöldborsó"
* Butter paratha, azaz vajas paratha lepény
* Plain naan, sima naan.
* Házi készítésű csípős szósz.
Édesség
Gyümölcsjoghurt banánnal és kókusszal.
Ízelítő fotókból: