HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

A MAGYAR/FRANCIA KONYHA KORA NYÁRESTI ÍZEI M.-NÉL

2009.07.14. 15:07 lucullus

Most egy kellemes nyáresti vacsorára invitáltunk Mindenkit. Találtunk nemrég egy remek kis helyet, amely az "M." névre hallgat (nem tévedés: M, egy betű...) és neve rövidsége mellett egyébként sem túl sokat árul el magából. Nem derül ki például, mit is jelent maga…

Szólj hozzá!

Címkék: m. étterem

Szakmai Nyílt Nap a Gundel Károly TISZK szervezésében

2009.07.06. 14:00 lucullus

A Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola Ecseri úti székházában került megszervezésre az ezévi Szakmai Nyílt Napr, amelyen a Lucullus BT is képviseltette magát. A Gundel Károly TISZK fontos feladatának tekinti, hogy saját kollégáit, partnereit és…

Szólj hozzá!

Spanyol hetek a Cora áruházaiban

2009.07.06. 13:13 lucullus

Június 25. és július 8. között idén, immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre az andalúz termékeket népszerűsítő élelmiszer akció. A promócióhoz az áruházlánc mind a 7 hipermarketje csatlakozik, így járjon akár Törökbálinton, Miskolcon, Szolnokon, Debrecenben,…

Szólj hozzá!

INDIAI MANGÓ ÉS CHILIVACSORA

2009.06.29. 13:07 lucullus

  Most fúziós ázsiai vizekre eveztünk. Aki szereti az indiai/kínai/thai ízeket, és a Maharaja/Himalaya éttermeket - az vélhetően jól érezte magát soron következő ételkelandunkon, amelyet a főleg friss mangóra- és chilikultúrára építő RED MANGO…

1 komment

Címkék: red mango étterem maharaja étterem

Belementünk a csúcsgasztronómiába

2009.06.25. 13:08 lucullus

Végre-valahára megszervezhettük azt a Tengeri hal kurzusunkat, amely nagyjából Michelin csillag színvonalú ételkészítést képviselt. Nánási Lajos tartotta, aki több mint egy évig dolgozott Michelin-csillagos étteremben Írországban, két rosettes étteremben Angliában, a U2…

Szólj hozzá!

2009. júniusi egyéni főzőkurzusok

2009.06.20. 20:55 lucullus

 A jövő héten két nagyon izgalmas egyéni főzőkurzust szervezünk - egy francia/magyar  jellegűt és egy spanyolt. Mindkettőt nagynevű mester tartja.Nánási Lajos, aki több mint egy évig dolgozott Michelin csillagos étteremben külföldön, és a híres Sergio mester, aki már…

Szólj hozzá!

ENRIQUE SÁNCHEZ GUTIÉRREZ LEFŐZTE MAGYARORSZÁGOT

2009.06.20. 15:21 lucullus

 Elérkezett az idő (és remélhetőleg evvel együtt végre a nyár is), hogy ismét spanyol (és kicsit andalúz) vizekre kormányozzuk a hajónkat. Következő vacsorá(i)nkon pazar spanyol csúcsmagasságokba törtünk, és itthon eddig soha nem látott/kóstolt ételeket helyeztünk…

Szólj hozzá!

Címkék: spanyol konyha molekuláris gasztronómia artesano

II. Andalúz Séfkurzus (és kísérőrendezvényei)

2009.06.18. 10:42 lucullus

                                              Az Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda), a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület (Lucullus BT) és az Artesano spanyol étterem jóvoltából második ízben…

Szólj hozzá!

Címkék: spanyol konyha molekuláris gasztronómia artesano andalúz konyha

Fagylaltálmok svájci mintára - megérkezett a Mövenpick of Switzerland

2009.06.17. 14:08 lucullus

Hazánkba érkezett a nagyhírű, svájci fagylaltmárka, a Mövenpick of Switzerland. A fagylaltálmokat a felújított New York Kávéház impozáns Márvány Szalonjába mutatta be Wolf András creative chef, a márka magyarországi nagykövete. A Mövenpick of Switzerland fagylaltjaihoz…

Szólj hozzá!

Lezajlott a III. Kreatív Konyha Fórum

2009.06.12. 22:35 lucullus

    2009. június 9-én harmadik alkalommal szervezte meg a Hungexpo K IV pavilonjában a Kreatív Konyha Fórum elnevezésű, az éttermi és szállodai vendéglátás aktuális kérdéseit előtérbe helyező konferenciát a Vendéglátás szaklap. A tanácskozáson közel négyszáz szakmai…

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív konyha fórum

süti beállítások módosítása
Mobil