HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Fagylaltálmok svájci mintára - megérkezett a Mövenpick of Switzerland

2009.06.17. 14:08 lucullus

Hazánkba érkezett a nagyhírű, svájci fagylaltmárka, a Mövenpick of Switzerland. A fagylaltálmokat a felújított New York Kávéház impozáns Márvány Szalonjába mutatta be Wolf András creative chef, a márka magyarországi nagykövete.


A Mövenpick of Switzerland fagylaltjaihoz kizárólag a legjobb forrásból származó alapanyagokat használják fel a svájci fagylaltkészítő mesterek. „A Mövenpick elkötelezett a hazai gasztrokultúra építése mellett, tökéletes összetevői pedig remek íz élményt nyújtanak” – mondta a Mövenpick magyarországi nagykövete, Wolf András. A séf a fagylaltmárka szerdai, budapesti sajtórendezvényén elkészítette a prémium édességekhez leginkább illő ételkreációkat.  A valódi vilmoskörtéből készült körte szorbét a mesterszakács gorgonzolába göngyölve, kardamom olajjal készítette el. A rózsaszínű rebarbaradarabokkal dúsított rebarbara fagylaltot pedig libamájjal és édeskömény pürével tálalta Wolf András, aki szerint csak megfelelő termőhelyről származó, tökéletes minőségű alapanyagokból készült fagylalt felhasználásával érdemes olyan ételkülönlegességeket kreálni, amelyek egymás ízeit nem elnyomva, esetleg semlegesítve, hanem kiemelve teljesítik be a pompás íz élményt.

 A mesterséges színezéket és adalékanyagokat nem tartalmazó svájci fagylalt összetevői valóban kiváló minőségűek: a vaníliafagylalthoz szükséges Bourbon vaníliát Madagaszkárról, a konyakfagylalt alapját adó VSOP konyakot Franciaországból szerzik be, míg a feketecsokoládéhoz természetesen svájci csokoládét használnak. Az 1960-as években a kiváló svájci éttermekben megjelent fagylalt hazánkban olyan izgalmas ízekben is megtalálható, mint a Créme Bruléé, amely a hagyományos desszert jeges változata, vagy a Konyak VSOP pácolt Granny Smith almadarabkákkal, de az Espresso Croquant fagylalt is a Mövenpick különlegesebb fagylaltjai közé tartozik. A klasszikus ízek sem hiányozhatnak a magyar üzletek polcairól: a vanília – amelyet Wolf András öregített balzsamecettel és színes borssal tálalt –, a dió, a karamell, vagy a pisztácia is megtalálható hazánkban.

 

További információ:

 

Murányi Ildikó
Business Development Manager
Nestlé Hungária Kft.

20/9835-818

ildiko.muranyi@hu.nestle.com

 

Giczi Ágnes
vezető PR tanácsadó
Comprad Kommunikációs Ügynökség

70/381-3403

agnes.giczi@comprad.hu

 

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása