A Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola Ecseri úti székházában került megszervezésre az ezévi Szakmai Nyílt Napr, amelyen a Lucullus BT is képviseltette magát.
A Gundel Károly TISZK fontos feladatának tekinti, hogy saját kollégáit, partnereit és az érdeklődőket a szakma új vívmányaival, XXI. századi technológiákkal megismertesse: a színes, érdekes program is ennek szellemiségében került összeállításra.
A rendezvény elején Kovács László TISZK projektmenedzser és Varga Zoltán szakmai vezető ismertetté a TISZK céljait, feladatait és programjait, majd Nótár László mesterszakács tartott gyakorlati bemutatót a sous-vide főzéstechnikáról. Hajdú Zoltán mesterszakács a tejszínkészítés rejtelmeibe engedett betekinteni, Varga Gábor, a Stamag képviseletében (emellett a www.desszert.eu oldal alapítójaként) csokoládébemutatót tartott, valamint Zila László (Zila Kávéház és Étterem) is tartott egy előadást "Hagyományos desszertek új köntösben" címmel.
A Lucullus BT arra a megállapításra jutott, hogy az esemény szakmai (és rendezvény) szempontból is meglehetősen remekül volt összerakva: színvonalas programokkal, jó előadókkal.