Végre-valahára megszervezhettük azt a Tengeri hal kurzusunkat, amely nagyjából Michelin csillag színvonalú ételkészítést képviselt.
Nánási Lajos tartotta, aki több mint egy évig dolgozott Michelin-csillagos étteremben Írországban, két rosettes étteremben Angliában, a U2 szállodájában (Clarence Hotel), de több évig luxusjachtokon a világ körül is.
Három ételt készítettünk: friss tengeri halat barna vajjal, ecetes hal alaplében buggyantott lazacfilét és kagylótésztát fekete- és vénuszkagylóval. Az ételkhez salátafőzeléket szervíroztunk.
Érdekes volt látni a tengeri halak filézését, a grammos recepteket, a hal- és kagyló alaplé készítését, a lassú buggyantást, vagy akár a barna vajas sütést. És még mielőtt bárki azt hinné, hogy ezeket a dolgokat csak "ipari" környezetben lehet elkészzíteni, gyorsan megnyugtajuk: otthon is, nyugodtan. Semmi specifikus követelmény nincs...