HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Kreatív Konyha Fórum 2009

2009.01.15. 22:44 lucullus

A 2008. júniusában megrendezett nagysikerű Kreatív Konyha Fórum folytatásaként a Centralpress szaklapkiadó ismét összehívja a szakmát, ezúttal a szállodai vendéglátást helyezve konferenciája és kiállítása fókuszába.Időpont: 2009. február 2. hétfő, 09.30 – 17.00…

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív konyha fórum

A (majdnem) elfelejtett nyári emlék - egy nap Szicílián

2009.01.07. 12:39 lucullus

                     Szicília majdnem legdélibb pontján, egy Pozzalo nevű városban végre megállunk reggelizni. Igazából a Máltáról minket másfél óra alatt idehozó (egyébként…

Szólj hozzá!

Címkék: szicíliai konyha

ÉV VÉGI KOKTÉLPARTI

2008.12.30. 16:36 lucullus

Hagyományosan koktélpartival zártuk az évet, ahol a Rosé bár és étterem kínálatával ismerkedtünk. Itt található a neves Mojito mixeriskola is.

Szólj hozzá!

Címkék: rosé bár

A Lucullus BT és GasztroMagyarország 5 éve

2008.12.30. 15:56 lucullus

A Lucullus BT az elmúlt 5 év tapasztalatát összegezve elkészítette minitanulmányát "hazai gasztronómiai sajátosságokról". A tanulmányban egészen konkrétan feltüntetjük: milyen konyhák, ízek és árak voltak terítéken 2003-2008. közt. Az anyagot el lehet…

Szólj hozzá!

Aszalt szilvával, sajttal és sonkával töltött rántott pulykamell a la Magdika

2008.12.28. 11:57 lucullus

Nemrégen volt egy céges csapatépítő főzésünk a Lucullus BT-vel, ahol az általam mélyen tisztelt Doman Magdika főzött (Gesztenyéskert étterem, Szécsény) és az egyik ott készült étel, az aszalt szilvával, sajttal és sonkával töltött rántott pulykamell rendkívül elnyerte a…

Szólj hozzá!

Címkék: gesztenyéskert étterem

ÖTÉVES A LUCULLUS BT - ISMÉT KÍNAI SZÜLETÉSNAP

2008.12.19. 16:43 lucullus

5. születésnapi ünnepségünket természetesen Wang Mester éttemében, az Új Lanzhou-ban szerveztük meg. Mindenki re-alapítóként érezhette magát, mivel a legeslegelső Lucullus BT vacsora ételeit rendeztük el az  ételsorban. Fotók az eseményről:

Szólj hozzá!

A legjobb kolbász a városban

2008.11.26. 10:31 lucullus

Azt hiszem, ráleltem a majdnem tökéletes sült-kolbászozó helyre. No nem Budapesten, hanem Dunakeszin, de ez nem annyira nagy baj, legalább is nekem. Történt ugyanis, hogy egy hete ideköltöztem ebbe az aranyos kis Dunaparti városkába, annak is a vadnyugatot és a mediterréneumot…

16 komment

TAPAS VACSORA A TAPAS JUANBAN

2008.11.07. 22:56 lucullus

Következő vacsoránkon tapasokat és spanyol borokat kóstoltunk, némi castília-leéónei beütéssel. Találtunk egy korrekt kis tapasműhelyt, a Tapas Juan-t, ahol minden friss, autentikus és ízletes - na itt voltunk legutóbb. Egyszerű, de nagyszerű kaják, puritán ízek, semmi cécó -…

Szólj hozzá!

Címkék: tapas spanyol konyha

Megvannak az I. spanyol receptbajnokság nyertesei

2008.11.05. 23:27 lucullus

Mindenekelőtt mindenkinek szeretnénk megköszönni az elmúlt hónapban beküldött recepteket az I. Spanyol Receptbajnokságra, amit a Lucullus BT, az Artesano étterem és az Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda) szervezett. Összesen 21 db pályamű érkezett, amiből hosszas…

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: spanyol receptbajnokság

Indul az I. spanyol receptbajnokság!

2008.10.01. 00:26 lucullus

Az Artesano spanyol étterem és a Lucullus BT meghirdeti az "I. spanyol receptbajnokságot", melynek keretein belül a hazai gasztronómiai bloggerek és gasztronómiával foglalkozó újságírók kedvenc spanyol ételreceptjeit szeretnék megismerni. Aki tudja, kérjük, tegye ki…

6 komment

süti beállítások módosítása
Mobil