HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

TRINIDAD ÉS TOBAGÓI VACSORA

2009.03.24. 15:58 lucullus

 Dear Nagyétkű, Nagyszomjú Társ! Végre elérkezett az ideje, hogy olyan vacsorát szervezzünk, ami eddig még sohasem volt Magyarországon (és vélhetően nem is lesz). Trinidad és Tobago-i ízeket fogunk kóstolni, és ha szereted a nyugat-indiai ízeket némi karibi beütéssel,…

Szólj hozzá!

Címkék: trinidad és tobagói konyha maharaja étterem

Paprikás Csirke a Lánchíd tetején - az eddigi legextrémebb főzés

2009.03.16. 22:58 lucullus

Paprikás Csirke a Lánchíd tetején - A Lucullus BT eddigi legextrémebb főzése Az Északi-sark, a Budapest-Bamako rali, Brüsszel, a Góbi-sivatag és a Karib-tenger után a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület ezúttal Magyarországon, a LÁNCHÍD TETEJÉN főzte meg…

1 komment

2009. májusi egyéni főzőkurzusok

2009.03.11. 13:08 lucullus

 GÖRÖG SOR I. - 2009. május 21. csütörtök, 18:30-21:30 Bevezetés a görög konyhaművészetbe (szóban, fűszerek, történet, mai étkezési szokások); tzatziki saláta; spenótos-pórés-fokhagymás rétes; smyrnai sutzuki (húsrolád pikáns szószban).Tartja: Ghavrilos mester.…

Szólj hozzá!

BELGASÁGOK II.

2009.03.02. 12:41 lucullus

Ismét csak remek belga ínyencvacsorát abszolváltunk Philippe-nél. A részletek: ITT.

Szólj hozzá!

Címkék: philippe a belga belga konyha

Spanyol molekuláris gasztronómiai bemutató Magyarországon

2009.02.28. 22:19 lucullus

A madridi Michelin csillagos Terraza del Casino étterem kreatív séfje, Adam Melonas a most alakult Magyar Bocuse d’Or Akadémia meghívásának eleget téve Magyarországon tartott bemutatót a molekuláris gasztronómia olívaolajjal történő kísérleteiről. Az eseményen Turóczi Gábor,…

Szólj hozzá!

Címkék: spanyol konyha molekuláris gasztronómia

Gyurcsányt meg a Balaton szeletre?

2009.02.26. 10:44 lucullus

Nemrég Amerikában jártam, ahol a marketing szakma újabb zsenialitásával volt szerencsém találkozni. New Yorkban, egy boltban Obama relikviák sorakoztak egymás hegyén-hátán, és ez még önmagában nem is lett volna talán olyan érdekes, lévén, hogy épp az…

1 komment

Az afro-indiai (karibi) konyha násza, avagy enni Trinidad és Tobago-n

2009.02.06. 12:06 lucullus

Trinidad és Tobago egy kedves-kis karib-tengeri "elnöki" köztársaság, ahol a burjánzó trópusi kulináris alapanyagok szerencsésen párosulnak az indiai-afrikai "országalapítók" által frigyre lépett konyhairányzatokkal. A helyi kultúrszálak kibogozásában a hindu származású Dhanraj Dass és az afrikai…

Szólj hozzá!

Címkék: trinidad és tobagói konyha

IGAZI THAI KONYHA MAGYARORSZÁGON

2009.02.06. 11:33 lucullus

Örömmel jelentjük, hogy végre beindult a 2009. évi EVŐÉVAD, mégpedig egy nem is akármilyen vacsorával. Thaiföldet vélhetően sokan ismerjük, viszont sajnos itthon eddig nem nagyon fűzhettük szorosabbra eme barátság fonalait, mert egészen egyszerűen nem volt mivel. A helyzet…

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: parázs presszó thai konyha

2009. februári egyéni főzőkurzusok

2009.02.02. 21:51 lucullus

Jelentjük, már csak néhány helyünk van főzőiskolánkban a 2009. téli főzőkurzusainkra - reméljük, még elcsíped valamelyiket! 1 FŐZŐKURZUS 1 SORT jelent, és este 18:30-21:30 között tart.Részvételi díj: 1 fő/SOR = 7.000 Ft. Az ár magában foglalja a…

2 komment

Utolsó helyek az utolsó indiai főzőkurzusunkra

2009.01.19. 23:30 lucullus

Már csak erre az egy főzőkurzusunkra van hely:2009. március 5. csütörtök 18:30 - 21:30 INDIAI SOR III. Indiai teakülönlegesség - ötféle fűszerrel; Kesudiószószos csirkemell (hasonlít a mughlai chicken-hez); alu gobi (krumpli & karfiol curry); hagymás-jeera rice.Tartja:…

Szólj hozzá!

Címkék: főzőkurzus

süti beállítások módosítása
Mobil