HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Paprikás Csirke a Lánchíd tetején - az eddigi legextrémebb főzés

2009.03.16. 22:58 lucullus

Paprikás Csirke a Lánchíd tetején -
A Lucullus BT eddigi legextrémebb főzése

Az Északi-sark, a Budapest-Bamako rali, Brüsszel, a Góbi-sivatag és a Karib-tenger után a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület ezúttal Magyarországon, a LÁNCHÍD TETEJÉN főzte meg legendássá vált PAPRIKÁS CSIRKÉJÉT, mintegy 45 méterrel a Duna szintje fölött.  Az egyesület szerint a Lánchíd Magyarország egyik legjellegzetesebb jelképe, amely először kötötte össze Pestet és Budát, az embereket, a kettészakadt országot. A híd - szimbólum, ugyanolyan, mint a gasztronómia, mely az embereket hivatott összekötni a kultúrán keresztül - ezért esett a választás a 6. főzőalkalommal a Lánchídra. A Lucullus BT már nagy elánnal készül következő nagyszabású GASZTRO-EXPEDÍCIÓJÁRA, amely 2009. augusztus végére várható.

 

A Lánchíd tetején nehezebb főzni, mint az Északi-sarkon

"A Lánchídon való főzés volt az eddigi legextrémebb, mindennél nehezebb és veszélyes főzőhelyszín" - mondta el Turóczi Gábor, az egyesület elnöke, egyben a PAPRIKÁS CSIRKÉK elkövetője. "A Lánchíd budai hídfőjének felső ajtaját meg sem tudtuk nyitni - vélhetően a fagyok miatt ragadt be. A pesti hídfőn sikerült végül feljutnunk a Lánchíd pesti pillérének belsejébe, majd annak tetejére egy belső létrán át, hogy a kétfelé lejtő (egyáltalán nem egyenes) bádoggal lefedett kisméretű tetőn elinduljon a főzés. A szél nagyobb volt, mint az Északi-sarkon, gázégőnk lángja legalább ötször kialudt, pedig körbebástyáztuk egy dobozzal. Emellett a kellékeink is állandóan el akartak repülni a főzés 1/2 órája alatt, és a szél okozta hideg sem volt valami kellemes. Ehhez még hozzájött a híd állandó rángása és némi tériszony - tette hozzá Turóczi Gábor a nehézségekről. A Lucullus BT örvendetesnek tartja, hogy a magyar kultúra legkifejezőbb attribútuma, a PAPRIKÁS CSIRKE újabb jellegzetes helyen készült el, a magyar gasztronómiai kultúra kedvelőinek legnagyobb örömére.

 

A főzést az RTL KLUB Fókusz c. műsora örökítette meg.

Bővebb információ

Lucullus Baráti Társaság
Gasztronómiai Egyesület

Web: www.lucullusbt.hu
Fotók
: http://indafoto.hu/lucullus

Telefon: +3620 240-8530

1 komment

süti beállítások módosítása