HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

2011. áprilisi egyéni főzőkurzusok

2011.04.01. 12:19 lucullus

Örömmel jelentjük, hogy alakul az áprilisi tematika az egyéni főzőkurzusokra. Lesz egy SASHIMI sor a nyershal kedvelőknek, egy OLASZ HÁZI TÉSZTAKÉSZÍTŐ SOR, és 2 THAI SOR. Ha valami betelik, igyekszünk duplázni.
HELY:  Hidden Kitchen, 1055-Bp., Irányi u. 9.

Részvételi díj: 1 fő/SOR = 8.000 Ft.



Az ár magában foglalja a konyhai eszközök helyi használatát, az alapanyagokat, szénsavas és szénsavmentes vizet és a kurzusok receptjeit is. A kurzusokon készült fogásokat helyben fogyasztjuk el, de haza is lehet belőle vinni "kóstolóként".  A főzés általában úgy zajlik, hogy 2 fő készít 1 ételt; a résztvevők vagy eleve ketten érkeznek, vagy helyben alkotnak párt.

 
További információ: +3620 240-8530
Jelentkezés módja: e-mailben a elnokseg@lucullusbt.hu címre. ("jelentkezem a ... sorra", elérhetőségekkel). Eztán kérjük, várják meg a visszaigazolásunkat, csak utána rendezzék a részvételi díjat.
 
Fizetés: átutalással a 10700505-42758507-51100005 CIB számlára (kedvezményezett: Lucullus Baráti Társaság), vagy LBT ajándékutalvánnyal, vagy kivételes esetben a helyszínen kp-ben.

* Egy SOR-on átlagosan 8-14 fő vesz részt.


 

SASHIMI SOR  - Április 7. csütörtök, 18:30-21:30 --- LEJÁRT ESEMÉNY ---
Ezen a kurzuson a nyers tengeri halak világába kalauzoljuk el a kedves Résztvevőket. Filézünk, pácolunk, és szakértünk a friss tengeri halak tulajdonságairól. A menü:
"Seviche" branzinoból (pácolt chilei hal);
Korianderes lazactatár,
Vörös tonhal sashimi, fűszerkéregben sülve.
... és mindezekhez köretek: tejfölös-wasabis-rucola, avokádó-paradicsom salsa, és jégsaláta retekkel.
Tartja: Nánási Lajos

THAI SOR - Április 12., kedd, 18:30-21:30
--- LEJÁRT ESEMÉNY --
Bevezetés a thai konyhába; főbb alapanyagok/fűszerek;
MOO PAD KHING
, azaz gyömbéres sertéshús
XALAD RUAMID YAM YAI, thai csirkesaláta vegyes zöldségekkel
TOM YAM KUNG, azaz erős-savanyú rákleves
TARTJA: SAO RUJOPAKAN

OLASZ HÁZI TÉSZTA - Április 19., kedd, 18:30-21:30 --- LEJÁRT ESEMÉNY --
* a házi tésztakészítés elmélete;
* burgonyagombóc sült burgonyából, majd ebből lesz egy diós sült gnocchi szilvalekvárral;
* házi tészta 18 tojással, majd ebből lesz több meglepetés ravioli: kecskesajtos és húsos. 
Tartja: Nánási Lajos

 
THAI SOR II- Április 28., csütörtök, 18:30-21:30 --- MEGTELT ---
* TOM KA KAI, azaz kókusztejes csirkeleves;
* PAD THAI azaz pirított thai rizstészta;
* Thai Sült csirkemell-darabkák kesudióval.
Tartja: Sao Rujopakan
 

Üdvözlettel,
Lucullus BT
 
+3620 240-8530
 
 
Lájkolj minket a FACEBOOK-on is! Köszönjük. Megköszönjük azt is, ha továbbadod híreinket /megosztod másokkal is!
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása