Nánási Lali visszatért!
Dear Ínyenc Társ!
De rég is volt már francia ínyencvacsoránk, és még annál is inkább olyan,
amit Nánási Lajos barátunkkal tartottunk.
És akkor most gyorsan el is spoilerezzük az egészet: ezennel mindkettőt
megkapjátok, ráadásul
nagyon pöpec, számunkra vadonatúj helyen, a Pasarét bisztróban. 5 fogásos
francia ínyencvacsorára
invitálunk Benneteket, Nánási Lajos interpretációjában.
Lajossal évek óta jó viszonyt ápolunk, több vacsorán, főzőkurzuson is
találkozhattunk vele. Rendkívül tehetségesnek tartjuk, és nemcsak azért,
mert Írországban dolgozott korábban egy Michelin csillagos étteremben, vagy
a U2 sztárhotelében, vagy óceánjáró hajókon, hanem azért is, mert
folyamatosan agyal, rendkívüli módon integrálja a magyar alapanyagokat a
mindenféle fűszerekkel (és mindezt a francia konyhastíluson belül), valamint
figyelembe veszi az égövi, kulturális és szezonális sajátosságokat.
Elmondása alapján “tiszta ízű, jó kajákat készít”. Lajossal együttműködtünk
a Hidden Kitchen (azóta sajnos megboldogult) lakáséttermünkben, de őt
indította a Lucullus BT saját versenyzőjeként pár éve a Világ legrangosabb
szakácsversenyén, a Bocuse d Or-on is, ahol nem vallottunk szégyent.
A Pasarét Bisztróról
A Gault Millau étteremkalauz 13-as osztályzatú (20 a maximum), valamint a
TripAdvisor oldal 4,5 ös osztályzatú (5 a maximum) bisztró így ír magáról:
Az 1937-ben épült modern, egyedi, negyed köríves alaprajzú buszvégállomás
természetesen már mindannyiunk örömére műemlék, melyet néhány éve
renováltak és igyekeztek azt korhű módon helyreállítani. A félkörív
Pasaréti út felőli része már régóta vendéglátóipari egységként funkcionál ,
elsősorban lokális, a környéken lakó törzsvendégkörrel. A Pasarét Bisztró
kialakításával célunk ezen tradíció továbbvitele.Olyan kellemes, otthonos
teret szeretnénk teremteni, ahol a hozzánk betérő vendég Barát, ahol
fesztelenül és jól érzi magát , miközben kiváló alapanyagokból hagyományos
magyar illetve francia bisztróételeket fogyaszt. A nyáron nyitott, télen
zárt terasz utánozhatatlan hangulata , az alsó csendes kerthelyiség
intimitása mind-mind egyedivé teszik bisztrónkat. A Szezonális zöldség és
gyümölcskínálat , a mindig friss halak és húsok egy változatos , heti
szinten megújuló étlap kialakítását teszik lehetővé. Legyen az reggeli ,
ebéd , vacsora, családi összejövetel,vagy csak egy kávé melletti baráti
beszélgetés, mi örömmel látunk Mindenkit.
Le menüsor
* Potói kacsamáj-pástétom
* Karalábé veluité malachas-hússal és citromhabbal
* Szarvashúsos derelye
* Halibut csicsókával, kagylóval és pakchoi-jal
* Mangó-maracuja Pavlova
Nos, nagyjából ilyet adnak egy Michelin csillagos étteremben! Döbbenetesen jó volt minden.