HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Utolsó kommentek:

lucullus 2016.04.05. 14:13:05

Nem, nem a görög tulaj írta, mellesleg nincs benne helyesírási hiba, mellesleg persze: néha direkt vagyunk magyartalanok, és mellesleg: tudjuk, hogy ez nem Óbuda...

Bejegyzés: GHAVRILOS ÚJ GÖRÖG ÉTTERMET NYITOTT!

virtualdog 2016.04.05. 14:11:40

Régóta el akarok menni a Dang Muoi-ba is, meg egy Lucullus vacsorára is, úgyhogy biztos jelentkezek! De ilyen ugye azért nem szokványosak az adagok, hanem kisebbek? Egy sima pho levestől is el lehet telni, és itt még van 9 fogás...

Bejegyzés: TÍZFOGÁSOS VIETNAMI LAKOMA- IRÁNY A DANG MUOI / ÁPR 24-25.

viragvasar 2016.04.05. 14:11:36

Legközelebb a Kemencemániával a Hűvös Pincék-Forró Kemencék fesztiválon, Nagybörzsönyben, Május 19-én.

Üdvözlettel a Kemencemánia csapata

Bejegyzés: Mobilkemence-teszt és elsőkóstolós magyarír házi sör: a SasHALmi napokon jártunk

anddd 2016.04.05. 14:11:32

A görög tulaj írt ezt a bejegyzést ilyen magyartalansággal és ennyi helyesírási hibával??
Nem mellesleg, az még véletlen sem Óbuda...

Bejegyzés: GHAVRILOS ÚJ GÖRÖG ÉTTERMET NYITOTT!

Werkolandinheaven 2012.12.22. 23:33:49

Még egy gondolat: az is ág átgondoltság hiányát mutatja, hogy nem lehet 159m feltétet ráereszteni egy csokoládéra. Kell 10-et, ami ütős, igazán jó és kipróbált. Ugye egy csokinak sem áll minden íz jól. Ezt a voluntarista szemléletet ahhoz tudom hasonlítani, hogy abban az étteremben, ahol 159 ételt "gondolnak jól főzni" és tartanak az étlapon, onnan valószínűleg mindketten kimenekülünk. Egy degustation menü is arról szól hogy a chef azt gondosan összeállította es végiggondolta, nem adja nekem oda a fokhagymanyomót és a piros paprikàt, hogy egyek rá kedvem szerint - mert arra már nem kell, az pont ugy van jól, és ez a döntést ő már meghozta, mert x-szer kipróbálta es az pint ugy van jól. A londoni Petrus étteremben (2 Michelin csillag) nem kérdezték meg hogy mennyire átsütve kérjük a belszint, azt ők tudjak hogyan kell, sőt a 7 fogásos menűsort is csak akkor hozzák ki, ha ág asztalnál mindenki azt rendeli (hiába volt vega egyikünk). Elnézést csak még ez is eszembe jutott, hogy mi a gasztronómia csúcsa: már kikísérletezett es tökélyre fejlesztett ételeket engednek ki a kezükből, felvállalva hogy a fogyasztó ebben a folyamatban csak az élvező es nem irányító, mert arra ott van az, aki ezt tudja. És fel kell vállalni hogy kisebb a termekpaletta, de az pöpec :-)

Bejegyzés: „Aranymetszés” a csokoládékészítésben – itt a chocoMe új öntőformája

Werkolandinheaven 2012.12.22. 23:15:34

Kedves Lucullus!
Többször kóstoltam a ChocoMe termékeit és ami miatt nem kedvelem az az ízek harmóniájának hiánya, vagy az a visszafogottság, ami az igazi csokoládék világának része. A választható "feltételek" ízvilága túl harsány és elnyomja magának a csokoládénak az ízét, nem kiegészíti és érdekesebbé teszi, hanem elnyomja azt. Nekem a rászólt (gyümölcs)darabok túl nagyok és ezáltal az együttizleles érzetet rontja. Nehéz ügy, mert hogy lehet mondjuk 2 chilis étcsoki között különbséget tenni: azt hiszem a kulcs, a csokoládé minőségén tul az, hogy mennyire egészíti ki jól, ad hozzá élvezeti értéket az extra ízesítés, összességében milyen ízvilág jön ki. Nem akarom a mércét túl magasra tenni,van szerencsém karácsonyként Hermé, Mulot csokoládékat kapni, ott ez az összhang megvan, semmi tolakodó, nem odaillő íz. De ha csak az itthoni palettát nézzük, a Rózsavölgyi termékeknél is ez mind adott, egy ünnep a szájba venni bármely kreációjukat. Ízletesek és ízlésesek. Igen, ez amit még hiányolok a ChocoMe-nál, hogy a termékek nem ízlésesek (nekem), inkább csomagolástól elkezdve az ízek külön külön is tolakodoak. Es ha már gasztronomiarol beszéltünk, akkor alapelv, hogy az ízek, hozzávalok egyenként is érezhetők es élvezhetők legyenek és egymást is -nem elnyomva- kiegészítsék, illetve hogy az adott párosítás ne csak l'art pour l'art történjen, hanem végeredmény tekintetében értelmet nyerjen. Összességében nekem a ChocoMe termékek az elvezet szempontjabol tulpozicionaltak, azt hiszem sokkal inkabb egy nagyon jo marketingolhato ötlettől es ügyes üzleti megvalositasrol van szó - amihez meg egyébként gratulálok.
Hát röviden ennyi.
Kellemes ünnepeket es jo Lucullus vacsorakat kívánok önöknek ah uj évben is :-)

Bejegyzés: „Aranymetszés” a csokoládékészítésben – itt a chocoMe új öntőformája

lucullus 2012.12.11. 10:13:34

Egyébként én meg azt nem értem, hogy ha 1. az alapanyag világhírű (Callebaut), 2. a feltétek világhírűek, prémium minőségűek, itthon nem is elérhetőek szinte, 3. 159 millió egynéhányszázezer féleképpen készülhet a csokoládé - akkor hogy a csodába lehet az, hogy valaki mégsem kedveli azt? Mert ilyen nincs! Ha csokikedvelő, akkor ebből a magas számból legalább egy, igen egy! db elégítse már ki! Maradunk tisztelettel.

Bejegyzés: „Aranymetszés” a csokoládékészítésben – itt a chocoMe új öntőformája

Werkolandinheaven 2012.11.29. 16:29:27

Koszonom a választ. Nem tudtam, a blogon ez nincs feltüntetve. Szerintem jobb lenne. Igazatok van, kinek a pap ... Sok sikert es jó vacsorakat. Üdv

Bejegyzés: „Aranymetszés” a csokoládékészítésben – itt a chocoMe új öntőformája

lucullus 2012.11.29. 14:26:24

@Werkolandinheaven: a Lucullus BT (többek közt) a chocoMe szakmai együttműködő partnere; így hát nyilvánvaló, hogy a saját blogunkon is írunk róla. Sokszor. Nem akarom Önt meggyőzni a chocoMe-ről, hisz az ízlések változóak. Ettől gyönyörű a gasztronómia, nemdebár.

Bejegyzés: „Aranymetszés” a csokoládékészítésben – itt a chocoMe új öntőformája

Werkolandinheaven 2012.11.29. 14:18:29

Elnézést kedves Lucullus! Azt szeretnem tudni hogy van-e valami üzleti kötődésük a Chocome-vel, pl hirdetojuk, befektetojuk-e. Mert az utóbbi időben minden 2. hír velük kapcsolatos. Természetesen nem baj, ha van ilyen, de akkor szerencsésebb lenne a posztok végen ezt feltüntetni, mint ahogy ezt mas blogok is teszik- mondjuk a bonuszbrigaddal kapcsolatban. Ha nincs ilyen, akkor nem ertem hogy miert írnak róluk ennyit, a hazai gasztro, vagy kézműves csoki palettán sokkal egyénibb kezdeményezések vannak, es finomabb csokikkal. A Chocome egy jó design, marketing termek, ugyes a manager -tulajdonos, de csokikedvelelokent én a vegtermeket nem gondolom az élvonalba tartozónak - es most csakis az izekrol beszélek. Elnézést meg egyszer, nem akarom sem önöket sem ezt a csokis céget megbántani, csak nem ertem a túl gyakori megjelenést. További sikereket a blognak es a baráti társaságnak.

Bejegyzés: „Aranymetszés” a csokoládékészítésben – itt a chocoMe új öntőformája

kikukac678 2012.11.24. 19:10:16

Egy baj van, h nem finom!
Ld a legutóbbi Wamp kiállításon tolongtak a csoki pultoknál a népek kivéve egyet

Bejegyzés: Újabb három elismerést kapott a chocoMe

lucullus 2012.09.25. 10:05:01

Hát ez pont az a fotó, amely egy falatnyi étvágygerjesztő amuse bouche-t tartalmaz.. A többi étel meglehetősen gazdag volt!

Bejegyzés: TableFree Világkonyha 2. - A Café Provence Bistro bemutatkozása

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2012.09.21. 10:36:17

gyönyörő és étvágygerjesztő a fénykép, de így nagyon sokat kell majd mosogatniuk, mire jóllakunk -- tessék rendesen megpakolni azt a tányért =))

Bejegyzés: TableFree Világkonyha 2. - A Café Provence Bistro bemutatkozása

lucullus 2012.08.06. 09:50:16

Ha az aug 16 nem jó, akkor decemberben lesz ismét vacsoránk Wangnál - szóval, nem maradt le semmiről!

Bejegyzés: Nyáresti szecsuáni vacsora Wangnál

Szomjas Gödény · http://szomjasgodeny.hu/ 2012.08.06. 09:46:31

Hát erről lemaradtam, pedig jó körbekóstolási lehetőségnek tűnik...

Bejegyzés: Nyáresti szecsuáni vacsora Wangnál

lucullus 2012.07.16. 23:21:49

642 rajongó 2012. július 17-én.
Hip-hip. Csak így tovább!

Bejegyzés: Lájkolj minket a Facebook-on is!

lucullus 2012.06.13. 21:15:43

@pocak: sztem teljesen jó ez az írás!

Bejegyzés: PUNGUM POPO ZANZIBÁRI VACSORÁJA

Barbara72 2012.04.28. 15:36:09

Idén télen költöztem Dunakeszire a Toldi lakóparkba. Nap, mint nap elmentem a Chilli cuki előtt, de valahogy csak neve fogott meg, és nem éreztem késztetést arra, hogy bemenjek. Mígnem egy borús tavaszi napon, nagyon megkívántam egy sütit, s a közeli Sparban akkor épp nem volt a kedvencem Profitellom kapható. Hazafelé jövet a Sparból, úgy gondoltam, adok egy esélyt ennek az érdekes nevű kis cukinak. Rögtön bele is merészkedtem a legintenzívebb ízvilágba, megkóstolva elsőként a chillis szeletet. Isteni finom volt!!! Egyszerre volt édes és csípős, de épp ettől volt egyedi és különleges. A következő alkalommal már tudatosan mentem be, és a fagyijuktól is leesett az állam:) Nekem, aki mellesleg elég jól értek a fagylaltokhoz, és kifinomultak az ízlelőbimbóim is e tekintetben,ez nagy szónak mondható. Csak gratulálni tudok, és ajánlom mindenkinek!

Bejegyzés: Chilli - a legjobb cukrászda Dunakeszin (és környékén)
süti beállítások módosítása