Dear Ínyenc Társ,
A HÍR IGAZ: ÚJRA ELINDULTUNK :-)
.. és nem kispályáztunk: rögtön egy francia csúcsvacsorával nyitottunk az általunk meglehetősen kedvelt Chez Daniel éttermben.
Honnan jött az ötlet?
Amikor megláttuk Philippe fotóját a Chez Daniel étterem Facebook oldalán, azt hittük jó ideig, hogy vizionálunk… Pedig igaz a hír:-)
Kedvenc belga séfisszimuszunk (akit már 11 éve ismerünk) valóban itt “segít be", ebben a gasztroszentélyben - amit egy másik gasztroillusztrisság vezet, úgyszintén barátunk, a francia Daniel Labrosse.
Igen, olyan ez, mintha összeállna ama bzonyos két oltári nagy színész egy NAGY KÖZÖS projektre, és nem csak epizódszerepre, amire mindenki várt már, hanem egy sokkal nagyobb durranásra.
Nos így indult a dolog, és ekkor elhatároztuk, hogy megnézzük, hogy néz ki jelenleg a Philippesített Chez. Amit ígérünk: egy remek szezonnyitó gourmet vacsora, és ezzel folytatjuk 11 éve megkezdett sikersorozatunkat.
A Chez Danielben legutóbb 15 hónapja jártunk egyébként, remek vacsorák voltak ezek, ITT lehet bővebben tanulámányozni őket: http://lucullus.blog.hu/tags/chez_daniel_%C3%A9tterem
(Nem kizárt, hogy kapunk még egy esélyt, de sajnos túl sok esélyt nem látunk rá. )
Menüette
Előétel
Sült „fejetlen madár” (csirkemáj, aszalt gyümölcsök baconszalonnába tekerve és zöld kertben tálalva, balzsamecetes öntettel )
Leves
„Gratinée” tradicionális lyoni hagymaleves
Főétel
Serpenyőben sült csiga burgundi módra, leveles tésztában
Főétel 2.
Dijoni mustármagos nyúlragu, polentával tálalva
Desszert
Rebarbaratorta, édes, piros gyümölcsökből készült szósszal
Mikor: 2014. szeptember 26., péntek 19:30.
Hol: Chez Daniel. Bp. VI. Szív u. 32.