HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Francia ínyencvacsora az Atakám-ban

2011.10.29. 22:34 lucullus

 

 

 

 

 

 

 


110. vacsoránk az elegancia jegyében zajlott - utunk a frissen nyílt budai Atakám bisztró- és étterembe vezetett. Francia szezonális ínyencvacsorát ültünk, Nánási Lajos interpretációjában, akit már jól ismerhetünk korábbi francia, magyar és fúziós vacsorákról, főzőkurzusokról. Lajos 1,5 évet dolgozott Michelin csillagos étteremben Írországban, és több évet neves külföldi éttermekben. Főztje mindig újdonságszámba menő, és élményszerű – szóval ez egy kihagyhatatlan kaland volt a gurmék számára. Elmondása alapján “egyszerű, jóízű kajákat főz”.

A vacsora fenomenálisan sikerült - mindenkinek egyöntetűen tetszett. Aki kimaradt belőle - az megérdemli... Lajos tényleg zseniális; a hely pedig jó úton halad a megkezdett úton a francia és magyar bisztróételek terén. 

A menü: 

* padlizsánkrém kápiapaprikával, zöld paradicsommal és házi raguval
* céklatorta kecskesajttal
* sütőtök-krémleves szarvasgombaolajjal és pirított tökmagolajjal
* sült pisztráng mángolddal
* mangalica-csülök fejtettbab-raguval
* szőlőhabos financiéres
 

komment

Címkék: francia konyha

süti beállítások módosítása