HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

A legjobb magyar szakácskönyv - a Gourmandia

2010.12.12. 20:45 lucullus

 A GOURMAND WORLD COOKBOOKS AWARDS nemzetközi szakácskönyv világversenyen  az idei év legjobb magyar desszertkönyvének a Gourmandiát találták a bírák. Ezúton is gratulálunk Varga Gábornak, a könyve szerzőjének, egyben a www.desszert.eu oldal üzemeltetőjének. 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánlott irodalom

Ízelítő "Csupacsoki" főzőkurzusunkból

2010.12.09. 11:00 lucullus

Király Anita házi cukrász- és csokoládémesterünk segítségével karácsonyi, enyhén átértelmezett csokikat gyártottunk. A menüsor a következő volt:  - Kardamomos trüffel pekándióval; - csokoládé-mousse fahéjas naranccsal; - gyömbéres-pomelós brulée…

Szólj hozzá!

Címkék: csokoládékultúra

CAMELLIA SINENSIS NYOMÁBAN, AVAGY MEGVOLT AZ I. LBT TEASZEMINÁRIUM

2010.12.07. 20:50 lucullus

Ezúttal egy TEASZEMINÁRIUMRA invitáltunk mindenkit, hogy behatóbban tanulmányozzuk a kínai TEÁK VILÁGÁT, ugyancsak Wangnál. Az eseményt Wang Qiang, Bercsényi Zsuzsa teaszakértő, Patkós Brigitta a "Hónap Ajándéka" ínyenc ajándékküldő szolgáltatás vezetője, és Turóczi Gábor, a Lucullus BT elnöke…

Szólj hozzá!

Címkék: teakultúra

Halászlé-rapszódia - Lucullus BT cikksorozat az Elite Magazinban 4.

2010.12.06. 22:55 lucullus

A világ egyik legspeciálisabb levesének tartott magyar halászlének számtalan elkészítési módja van. Cikkünkben utánajártunk a halászlémítosznak. Van, aki alaplevet készít és passzíroz, valaki pörköltösít, valaki gyufatésztát ad hozzá, valaki pedig kakasherét. A…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása