Kissé elnyúlt nyári szünetünk után újult erőkkel vetettük bele magunkat az ínycsiklandó gasztronómiai történésekbe. Mindjárt rögtön itt volt az első esemény (azaz immár a nyolcvankilencedik), ahol egy exkluzív thai vacsorára invitáltuk a vendégeket, melyet a nagy tudású Sao Rujopakan mester tartott. A vacsora pazar volt, rendkívül jól összeválogatott ízekkel Thaiföld négy szegletéből.
A tavasszal már volt egy remek thai főzőkurzusunk a jelenleg Európában "vendégszereplő" Mesterrel, aki a thaiföldi Suratthani Institute-ban szerzett thai szakács képesítést. Eztán a chumphoni "My House Resort"-ban volt öt évig chef, majd két évig a még nevesebb "Madame Aun" étteremben executive chef, végül saját éttermet is nyitott Thaiföldön, mely immár 3 éve üzemel rendkívül sikeresen. A mester most csak nekünk, exkluzív módon ad egy vacsorát az V. kerület Só utcai "Bangkok House" thai étteremben. (Amely, úgy nem mellékesen, a legrégebben nyitva tartó ilyen intézmény hazánkban.).
A thai konyháról bővebben - ITT olvashat.
A Lucullus BT thai vacsoráján főleg "ínyencnek mondott" thai ételeket próbáltunk az ételsorban elrendezni. A menüsor - egy mai thai és egy mangós alkoholmentes koktél után - a következő volt:
-Előételek:
.1.Tavaszi tekercs édes-csípős mogyorószósszal /popia thod/
2.Rákpogácsa korianderes chiliszósszal /thod man kung/
3.Zöld papaya saláta /som tam/
4.Pikáns-savanyú halleves /kaeng-som pla/
-Főételek:
1.Mogyorós-currys bárány burgonyával /kaeng massamann/
2.Sertéscsülök gyömbéres szószban /mu pa lo/
3.Fűszeres darállt csirkehús saláta korianderrel,mentával,gyöngyhagymával és chilivel /larb kay/
4.Kókusztejes-chilis kacsamell licsivel /kaeng phed ped/
5.Rizstészta marhahússal sütve borssal, osztrigaszósszal /phad seau yaou/
6.Sült zöldségek fokhagyma szósszal
7.Főtt rizs , tojásos sült rizs
-Édesség:
Kókusztejes ragacsos rizs mangóval