Az Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda) és a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület (Lucullus BT) jóvoltából immár harmadik ízben látogatott el Magyarországra igazi andalúz sztárséf, hogy egynapos mesterkurzust tartson 35 magyar séf számára a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában.
/>Miguel Ángel Benjumea Loro kiváló tapasztalatokat szerzett egy 2 Michelin csillagos étteremben, az El Bulli luxushotelében, jelenleg pedig nemzeti/nemzetközi tanácsadóként, oktatóként dolgozik.
A teltházas eseményen a hazai mesterek a gyakorlatban is megismerkedhettek a MOLEKULÁRIS GASZTRONÓMIA legújabb ételkészítési technikáival, trendjeivel, alapanyagaival (pl. „xantán gumi", „optika és textúra", „kakaóvaj-olívaolaj emulzió", „olívaolaj dara” és „szferifikáció", amelyek használata Magyarországon ma még meglehetősen ritka.
További információ:
Rafael Rives, Extenda
+36 1 666 3300
www.extenda.hu
Turóczi Gábor, Lucullus BT
+36 20 240 8530
http://lucullus.blog.hu