HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

A legjobb anyák napi ajándékok - Deluxe.hu

2010.04.20. 17:49 lucullus

 

Azok az idők már elmúltak, amikor az anyák napi ajándékokat egy csokor virág, egy bonbon vagy egy üveg ital beszerzésével letudtuk, mindenki jobban örül egy különleges élménynek vagy akár tanfolyamnak. Ajándéktippek következnek modern, bevállalós és szépülni akaró anyáknak.

Aromaterápiás fáslizás

Ha az anyukánk a szépség megszállottja, és fogyni szeretne, számos szalon és luxus kozmetikai központ célzott kezelési közül választhatunk testkezelés-sorozatot. A Stylia Beauty&Style szépségszalon kínálatában szereplő Wiener Kosmetikum aromaterápiás fáslizás egy teljesen természetes és rendkívül hatékony testkezelési rendszer, ami jó néhány centiméterrel beljebb húzhatja a testünk körvonalát, ott, ahol szeretnénk, feszesíti és megszépíti a bőrt. Hatásai között említhetjük a nyúlási és terhességi csíkok halványítását is.

Stylia
A Stylia anyák napi fáslizást ajánl
A fáslizást a térdtől a mell alatti területig végzik, 3-4 darab speciális fáslival. A módszer az úgynevezett hideg-meleg effektuson alapul. A hatóanyagokban lévő eukaliptusz, borsmenta, mentol és rozmaring illóolajok intenzív vérkeringést és vérbőséget idéznek elő a kötőszövet felső rétegeiben, ennek hatására a test mélyebb rétegeiben belső hidegségérzet lép fel. A szervezet belső hőegyensúlyának fenntartása miatt a testnek le kell építenie, és el kell égetnie az elraktározott felesleges tápanyagokat.

Spa ajándékutalvány

Egy kényeztető kezelésnek valószínűleg minden anya jobban örül, mint egy újabb dísztárgynak, amit betehet a vitrinbe a többi közé. A Mandala Day Spa többféle konstrukciót kínál az ajándékutalványaihoz: lehet konkrét kezelésre, komplett kezelés-csomagra vagy adott összeghatárig érvényes utalványt is kérni, amelyet a kiállítástól számított egy éven belül kell felhasználni.

Mandala Day Spa
Kényeztetés anyák napjára
Az Anyák napi ajándékcsomag 16 ezer forintba kerül, és egy 60 perces aromamasszázsról szóló ajándékutalványt és egy masszázsgyertyát, fürdőbombát, testpermetet tartalmazó "Care" csomagot foglal magában. A spa ezenkívül rengeteg testkezelést, testradírozást, fürdőt és masszázst kínál, valószínűleg a legválogatósabb anyák is találnak olyat, ami megfelel az elképzeléseiknek.  

Borkóstolás otthon

A felköszöntést érdemes összekötni egy meglepetés borkóstolóval, amit egy profi sommelier vezet. A tárnoki Kleman pince munkatársai kérésre házhoz mennek, természetesen a borokkal együtt. Az előadással egybekötött kóstolóra maximum hét-nyolcféle bort visznek, hogy az ízek és a borokkal kapcsolatos információk megmaradjanak.


Együtt kóstolhat a család

A szolgáltatás személyenként 3-12 ezer forintba kerül, a boroktól függően. 

Hőlégballonos repülés

Ha felmenőnk bevállalós típus, és szereti az aktív kikapcsolódást, lepjük meg valamilyen extrém élménnyel, ami nem feltétlenül egy bunjee jumpingot vagy egy tandemugrást jelent. Szóba jöhet egy helikoptervezetés vagy egy hőlégballonos utazás. Az ilyen ajándékok azonban csak akkor fognak beválni, ha a megajándékozottnak nincs tériszonya. A Meglepkék.hu-nál megrendelhető hőlégballonos repülés a Velencei-tó térségében történik, és nagyjából 60-70 percig tart, ez idő alatt a ballon 25-30 kilométert tesz meg. A program 90 ezer forintba kerül két személyre.  

Konyhai meglepetés

Akaratuk ellenére a konyhába parancsolni anyáinkat nem a legjobb anyák napi ajándék, de abban az esetben, ha nem egyedül, hanem mesterszakácsok és néhány barát társaságában kell egy-két fogás elkészítenie, miközben finom borokat kóstolhat, már egészen más a helyzet.

A Lucullus Baráti Társaság (BT) főzőtanfolyamra invitálja az édesanyákat, ahol a különböző kurzusokon a világ különböző kultúráinak konyháit ismerhetik meg a kezdő vagy akár rutinos hobbiszakácsok. Többek között kínai menüt főzhetnek az ország egyik leghíresebb kínai szakácsával, Wang mesterrel, de megtudhatják, mit takar a barna vajban való sütés, és hogyan kerülhet az asztalra házi készítésű csilis bonbon. A főzőtanfolyamokon a résztvevők minden egyes fogást a séfek felügyelete alatt el is készíthetnek, és ha kibírják evés nélkül, akkor a család kóstolót is kaphat az újonnan megismert fogásokból.

A megszokottól eltérő ajándékok előnye az, hogy az anyák tényleg azt érezhetik, ez a nap róluk szól, legyen szó kényeztető kezelésről, extrém élményről vagy egy főzőtanfolyamról. Persze az édességnek és a virágnak is örülnek, úgyhogy ezekről se feledkezzünk meg.

 

 

 

4 komment

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása