Kedves Érdeklődők!
Az ősz során 7 kínai és 3 indiai főzőkurzust indítunk Wang Mesterrel és Jham Kulvinder Singhgel. A 10 főzőkurzus 10 alkalmat jelent, amelyekre együtt, és külön-külön is lehet jelentkezni. 1 főzőkurzus = 7,000 Ft; de ha többre jelentkezik, úgy kaphat kedvezményeket. Ezek nagysága 3-10% közé tehető.
A részletek: www.lucullusbt.hu/fozoiskola
A helyszín: Bp., VI, Andrássy u. 64. (Fővárosi Gázművek tankonyha).
A tematika:
Október 2., kedd 18-21 óráig - KÍNAI SOR I.
Bevezetés a kínai konyhaművészetbe; Fő alapanyagok, fűszerek, eszközök, technikák; Wok alapismeretek; Vágási és aprítási technikák; *Fokhagymás uborkasaláta szezámolajban; Főtt rizs és tojásos sült rizs; Gong-Bao csirke.
Október 9. kedd, 18-21 óráig - KÍNAI SOR II.
*Csípős káposztasaláta; *Ázsiai pirított tészta; *Hagymás sertéscsíkok;
Október 16., kedd 18-21 óráig - KÍNAI SOR III.
*Csípős-savanyú leves; *Csirke 'Shanghai' módra; *Wang nagymama titkos receptje (paprikás-tojásos sertés);
Október 25.,csütörtök 18-21 óráig - KÍNAI SOR IV.
*A tofu és a tenger gyümölcsei leves; *Gombás-bambuszos kacsa; *Bundás alma és licsi üvegkaramell csíkokkal;
November 6., kedd 18-21 óráig - KÍNAI SOR V.
Gazdag házi tésztaleves; *Padlizsán pekingi módra; *Hagymás sertéshús pekingi módra.
November 13., kedd 18-21 óráig - KÍNAI SOR VI.
*Illatos-omlós gombás kínai kel; * Édes-savanyú csirke; *Szecsuáni marhahús; *Kínai banán;
November 20., kedd 18-21 óráig - KÍNAI SOR VII.
*Halaromájú sertéscsíkok; *Lótuszhal (édes-savanyú amur); *Fehér fafüle gombával készülő titokzatos "CAÓ" bogyó.
Tervezünk indiai kurzusokat is:
November 15., csütörtök 18-21 óráig - INDIAI SOR I.
Chapati (indiai kenyérféle); papar (ropogós kenyér); Basmati rizs; zöldség-curry; klasszikus csirke-curry.
November 22, csütörtök, 18-21 óráig - INDIAI SOR II.
Csicseriborsó-curry; chapati (indiai kenyérféle); hagymás basmati rizs; kesudió-szószos csirkemell Mughlai módra; csonttalan chicken-curry;
November 29., csütörtök 18-21 óráig - INDIAI SOR III.
Chapati (indiai kenyérféle); pullao (fűszeres) basmati rizs; Panjabi csirke (grillezett comb zöldborsóval); Alu Gobi (krumpli & karfiol curry);
A részletek: www.lucullusbt.hu/fozoiskola