Örömmel jelentjük, hogy ismét visszatértünk abba az indiai étterembe, ahol 1,5 évvel ezelőtt már sikerült egyszer (illetve bocsánat: kétszer) egy nagyon remek bombayi vacsorát végigennünk. Idei 2. evőestünk a szép, eklektikusan berendezett, európaias enteriőrrel és tágas terekkel, remek kék színárnyalatokkal kivitelezett Salaam Bombay-be vezetett a Lánchíd pesti hídfőjénél, ahol a helyiek elmondása alapján “indiai ízekkel találkoztunk újrafogalmazva”. A hely tulajdonosa, Mr Jackie mindenkit sok szeretettel várt remekül elkészített indiai ételeivel, amelyek frissek, ízletesek és ezúttal Indiai titkos szegleteiből voltak összeválogatva. Már nagyon vártuk az újabb találkozást a hellyel, és folytattuk sokadik kalandozásunkat az indiai konyhakultúra végtelen hosszú és izgalmas dzsungelrengetegében.
Menü indianéze a la Luculliéze
Előétel: - erdei gomba sajtos-fokhagymás krémmel töltve
- csirkekebab-variációk
Főételek
- Balti chole, azaz csicseriborsó hagymával, gyömbérrel, fokhagymával, paradicsommal összefőzve, fűszeresen
- sajt, ahogy Makhanwala-ban szeretik
- csirkehús “Goa Portuguese” módra
- Pulao stílusú rizs
- Naan/fokhagymás naan, avagy kevenc kenyereink a tandoor mélyéről
- házi vegyes salátavariáció
Desszert
- Gulab Jamun golyó
- meglepetés csokoládéinspiráció a Lucullus BT Kultúraközti Bizottságától
Nem lehet elégszer betelni ezzel a hellyel.