HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

10 éves lett a Lucullus BT! Kínai vacsora volt, naná.

2013.12.29. 19:31 lucullus

IMG_1532.JPG

Dear Nagyétkű, Nagyszomjú Társ!

Örömmel jelentjük, hogy tízéves lett Magyarország talán legizgalmasabb gasztronómiai egyesülete, a Lucullus BT.
A születésnapi ünnepélyre Szellemi Atyánknál, Wang mesternél került sor - ráadásul annak teljesen átalakult Gizella-úti "fájndájningjában", ahol 16-fogásos kínai vacsorát abszolváltunk.Vacsoráink az ELKÖTELEZETTSÉG jegyében zajlottak, aminél fogva játékot is indítottunk: "Keressük azt a LEGELKÖTELEZETTEBB EMBERT, aki a Lucullus BT érdekében valami NAGY dologra képes (ez lehet egy "vicces" vállalás, egy "őrültség", "adakozókedv jótékony célra" - bármi, aminél fogva az Elnök El Presidente ki tudja választani azt a szerencsés játékost, aki visszanyeri, sőt, MEGDUPLÁZZA a vacsorájának árát. "Nos, az étteremre rá sem lehetett ismerni: a mester nagy szintet ugrott és létrehozta az ország legeslegjobb kínai csúcséttermét, ahol fejedelmi körülmények közt ünnepeltünk.
A vacsora árbevételének egy részét jótékony célra ajánlottuk fel, mert elegünk lett abból, hogy miközben MI tíz éve folyamatosan éttermekbe járunk és lakmározunk - mások meg gyakran éheznek.
Wangot nem kell bemutatni, a kínai konyhát sem, hiszen az elmúlt évek során számtalanszor megtettük már ezt keresztbe-és kasul, viszont jöjjön a sokfogásos kínai menüsor:

Szecsuáni csípős-savanyú leves
Kínai tavaszi tekercs
Wang-féle hideg csülökroló
Serpenyőben sült húsos derelye
Kou shui feipian, a neves ökörpacal
Fafülegomba-saláta
Fokhagymás uborkasaláta    
Ropogósra sült Thai csirke
Gong-bao csirke lótuszgyökérrel
"Ég és Föld" oldalas  
Marhahús illatos-omlós gombával és bambusszal
Grillezett Póréhagymás-Bárány
Szójás tofu   
Zöldséges pirtott házi tészta
Fött jázmin rizs
Meglepetés "TORTA" Király Anita jóvoltából

Örülünk, hogy tízévesek lettünk, és az egyesület továbbra is meghatározó szerepet játszik a magyarországi gasztronómiai világban.

komment

Címkék: kínai konyha wang étterem

süti beállítások módosítása