Remek indiai vacsoránk után ismét egyik kedvenc európai éttermünkbe vettük az irányt, ahol francia ínyencvacsorát ültünk. Az Atakám étterem egyik kedvenc törzshelyünkké nőtte már ki magát.
Nánási Lajos főztjét már sokan ismerjük, tudományával azonban sosem nem tudunk betelni. Elmondása alapján "tiszta ízű, jó kajákat készít", mi viszont azt gondoljuk, hogy Lajos megdöbbentően jól főz, óriási a harmónia az ételeiben, öt év alatt egyszer sem ismételte meg saját magát, és folyamatosan fejleszti kincsestárát. 1,5 évet dolgozott Michelin csillagos étteremben, a fél életét külföldön töltötte.Ha épp nem itthon van, akkor Lyonban kutakodik a szakma "újításai" után. Remekül használja a szezon alapanyagait, a francia konyha alaptechnológiáit, és nagyjából a világ összes létező fűszerét.
Kihagyhatatlan ínyenckaland volt ez már tutifix.
Le menüsor
Előétel
- Pácolt harcsa zöldalmával és zeller remulade-dal
Leves
- Madras curry-s burgonyakrémleves, kecske rokfort-tal
Főétel
- Borjúláb, meleg babpórésalátával
- Konfitált kacsacomb kacsamájjal, sütőtökpürével, ázsiai gombákkal és bordás kellel
Desszert
- Vaníliás rebarbaratorta
(Sajnos pár nappal ottjártunk után az Atakám bezárt. A bezárásnak semmi előjele nem volt, és sajnos semmit nem tudunk a jövőre nézve sem...)