HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Ezúttal állami kitüntetés a chocoMe-nek

2013.08.30. 19:21 lucullus

chocoMe_mould2012.jpeg

Nemzetközi nagy sikerei után (a londoni Great Taste Awards két csillaga) a kézzel készült magyar sikercsokoládé, a chocoMe újabb neves (ezúttal nemzetgazdasági vonatkozású) elismerésben részesült. A mai napon került sor a „Díj a sikeres vállalkozásokért” díjak ünnepélyes átadására a Nemzetgazdasági Minisztériumban, ahol Varga Mihály Nemzetgazdasági Miniszter gratulált a díjazottaknak. „A hónap kis- és középvállalkozása” díjat a chocoMe Kft. tulajdonosaként Mészáros Gábor vehette át, a vállalatnak ez volt a 13. nagy elismerése 3 év alatt. "A chocoMe sikerének titka talán a bátorság mellett a kitartásban és a napi 14–16 órai munkában keresendő" - mondta el Mészáros Gábor a díj átvételekor. "A chocoMe termékei ma már 14 országban elérhetőek, de még most sem szabad hátradőlni: hamarosan indul az amerikai gyártás, most pedig a keleti nyitásban gondolkozunk, reményeim szerint hamarosan a távol-keleti országokban is kaphatóak lesznek termékeink” – tette hozzá.

A Díjról

A „Díj a sikeres vállalkozásokért” díj célja, hogy elismerje, ismertté tegye és ösztönözze azokat a Magyarországon működő gazdasági társaságokat, kis- és középvállalkozásokat és induló cégeket, amelyek hozzájárulnak hazánk gazdaságának növekedéséhez, és például szolgálnak sikeres vállalkozások megvalósításához. A Díj Varga Mihály kezdeményezésére, a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezésében 2013. augusztusától kezdődően három kategóriában, havonta kerül átadásra: „A hónap beruházója”, „A hónap kis- és középvállalkozása”, illetve „A hónap induló vállalkozása” címmel. A hónap kis- és középvállalkozása díjazott kiválasztása során azok a vállalkozások részesülnek elismerésben, amelyek foglalkoztatottainak száma nem csökkent, szigorú fizetési morállal bírnak, export- és vagy beszállítói tevékenységet folytatnak. Ezen túlmenően előnyt jelent, ha innovációs tevékenységet végeznek, továbbá rugalmas foglalkoztatási formákat, munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű személyeket alkalmazna.


komment

Címkék: chocome csokoládékultúra

süti beállítások módosítása