Úgy gondoljuk, hogy nagyjából félévente kijár nekünk egy igazán nagy KÍNAI LAKOMA. Most is épp szembejött velünk egy ilyen, aminek nem tudtunk ellenállni.
Következő étekutunk ezúttal a Hong Kong étterembe vezetett, amelynek ikertársában, a Gyáli úti Taiwan étteremben már két éve szerveztünk egy remek Lucullus-vacsorát.
Az ételek a vacsoránkon nem egy régiót reprezentált: főleg kantoni és szecsuáni ízekkel találkoztunk, ugyanis a főszakács Kantonból érkezett. Az ételsorban eddig általunk soha nem látott/kóstolt ételek is voltak - igazi ínyencvacsorának néztünk elébe - de azért páran megijedtek az Alien-szerű kacsanyelvtől!
Le menüsor
Első étkek
*Csavart disznófül
* Szójaszószban levitáló marhadarabkák
* Csípős pacalsaláta
* Kacsanyelv
* Üvegtészta-saláta
* Csavartretek-saláta
Második étkek
* "Na ilyet még tuti nem ettél!" sült lótuszgyökér
* Sertéshúscsíkok chilivel
* Wah-Tang sertéshús
* Marhahús kínai csiperkével
* Póréhagymás csirke fafülgomba-salátával
* Pekingi kacsadarabok
* Csirkehús citromos szószban
* Tintahal borsos szószban
Zöldségétkek, rizs, tészta
* Natur jázmin rizs
* Tészta zöldségekkel
* Yu Xing padlizsán
* Zeller & Kesudió
* Pirított mungóbabcsíra
* Kínai gomba & Bambusz
Desszert
* Kantoni ihletésű csokoládégolyó-inspiráció Király Anita jóvoltából (csoki, gyömbér, banán)