Történt ugyanis, hogy egyéves lett a Kaeng Som Tom Yum thai étterem, amely jeles eseményt méltóképpen ünnepeltük: thai ínyencfogásokkal.
(A hely működik, köszöni szépen, jól van. Tavaly nagyon sokan voltunk a megnyitó ünnepség kapcsán szervezett vacsorán, ami valóban esetenként kapkodáshoz vezetett, ezért idén kevesebb vendéget akartunk fogadni. Olyat sem tudtunk például megtenni, hogy egy-egy társaságot "regisztrálatlanul,
közvetlenül a vacsora előtt" fogadtunk be a rendezvényünkre.
Miniinterjú az étteremmel és a vacsorával kapcsolatban saját magunkkal:
- Autentikus?
- Igen, thai szakácsokkal, thai alapanyagokkal és magyar-thai tulajdonossal.
- Igazi thai ételek?
- Nem egészen. Ezt úgy értjük, hogy az ételek mérsékelten fognak csípni, inkább az európai ízlésvilághoz alkalmazkodnak. Persze ha valaki szeretne extra chilit, az kérhet.
- Tehát csípős volt?
- Igen és nem. Igen, mert sok ételben felfedezhető volt a csípősség, azonban mindenhol "csak" mérsékelten.
- Vegetáriánusoknak ajánlott a vacsora?
- Igen. 3 ételben van hús (persze hal, rák többen is), de ezeket is tudták pótolni.
Milyen a hely?
- Szép. Tágas. Ízléses. Frekventált helyen található.
Új és kicsit gazdagabb menüvel jelentkeztünk mint tavaly.
Előételek:
Kung Hom Pha; sült panírozott királyrák édes-savanyú szósszal
Paw Pia Thawt; thai rizstésztalapba tekert csirkehús, zöldségek, satay mogyorószósz
Yum Taley; tengeri tál (párolt királyrák, tintahal, kagyló)
Főételek
Yum Neua; hideg, bazsalikomos marhahúsdarabkák
Panang; curry sertéshússal
Ka Nom Yeen Nam Ya Pla Too Na; tonhal, erjesztett rizstészta, vörös curry, vadgyömbér, kókusztej
Thai jázmin rizs
Desszert
Csokoládégolyó mangóval és gyömbérrel töltve
Citromfüves trüffel
(Mindkettő Király Anita jóvoltából)
A vacsorák remekül sikerültek. Nyoma sem volt kapkodásnak; és az ízek is nagyon harmonikusak voltak.