HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Gesztenye-gasztronómia / Prima Maroni gesztenyés desszertkóstoló

2012.11.28. 12:01 lucullus

maroni másolata.JPGA gesztenyeszezont népszerűsítendő került sor a Lucullus BT első nagy szelídgesztenye-kóstolójára Budapesten, a patinás Uráni Filmszínház kávézójában. Az esemény együttműködő partnere a prémium gesztenyés termékeket gyártó Prima Maroni Kft. volt.

 

A gesztenye – a világ egyik legcsodálatosabb gyümölcse ” – mondta el az eseményen Schweickhardt György, a családi tulajdonban lévő Prima Maroni Kft. ügyvezetője, cukrászmester, aki mintegy 35  éve foglalkozik gesztenyével. “Tápláló és egészséges, bár héjas gyümölcs, összetétele mégis a zöldségekéhez áll a legközelebb. Jelentős mértékben tartalmaz élelmi rostot, B1, B2, B6, C, E vitaminokat, káliumot, magnéziumot, vasat, rezet és foszfort is.  Kalóriatartalma viszont alacsony. A szelídgesztenyéből készült ételek bármely korosztály egészségmegőrző étrendjébe illeszthetőek, a gesztenye korszerű tápanyag, amit több ezer éve ismer az emberiség. Fogyasztása jót tesz vérszegénység és erőtlenség esetén, a sportolóknál pedig jól pótolja az energiát és ásványi anyagokat. A gesztenye a ma rendkívül népszerű Paleo-étrend fontos részét is képezheti” – tette hozzá a vállalat vezetője.

Örömmel tölt el minket, hogy a Prima Maroni Kft. bennünket kért fel néhány vadonatúj, a piacra még be sem vezetett termékeinek tesztelésére, azokból és hagyományos gesztenyéből sós-és édes gesztenyedesszertek, csokoládék megalkotására” – mondta el az egyetemes gasztronómiát 10. éve népszerűsítő Lucullus BT gasztronómiai egyesület alapító/elnöke, Turóczi Gábor.

 

Az eseményen debütált a vállalat két vadonatúj terméke: a gyorsfagyasztott gesztenyés finomság diópürével és a gyorsfagyasztott gesztenyetorta.

A Maroni termékekből Király Anita, a Lucullus BT csokoládékészítője készítette el a desszerteket:

* sós gesztenyekenyér (gesztenyeliszt, szemes gesztenye, olíva)

* párna-grissini (grissini tészta, gomba, zsálya, szemes gesztenye, hagyma)

* macaron (gesztenyeliszt, gesztenyés-tejszín, gesztenyés sárgabarack jam)

* sweet kosárka (linzer tészta, gesztenyeliszt, megy jam, édes gesztenyemassza)

* diós piskóta (diós gesztenyemassza, diós gesztenyehab, dió)

* gesztenyés trüffel (53%-os ghánai Elit csokoládé, szemes gesztenye)

 

Az édes termékekhez Petzold Attila sommelier egy 2011-es Tokaji Kései szüretelésű Hárslevelű bort társított, míg a sós desszertekhez a Takler pincészet 2012-es Szekszárdi Kékfrankos Rozét ajánlotta.

 

További információ:

Prima Maroni Kft. 

E-mail: info@maroni.hu
Telefon: 061/277-7150

www.maroni.hu 
www.gesztenyemarci.hu 

Szólj hozzá!

Címkék: gesztenyekultúra prima maroni kft

süti beállítások módosítása