HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Csokoládé-szépségverseny a chocoMe vadonatúj bemutatótermében

2011.10.01. 18:13 lucullus

A 2010-ben 76 feltéttel elinduló, személyre szabott és kézzel készített chocoMe táblás csokoládé CSOKOLÁDÉ-SZÉPSÉGVERSENYT szervezett, ahol Mészáros Gábor, a chocoMe megvalósítója bemutatta a csokoládé-manufaktúra elmúlt egy évének TOP76 csokoládé kreációját. A meghívott újságírók és gasztronómiai bloggerek választották ki szavazással az elmúlt év TOP3 csokoládéját, amelyek a következők lettek:

 

  1. Étcsokoládé fekeribizlivel, vörösáfonyával és chili szálakkal
  2. Étcsokoládé pekándióval, pisztáciával és mandulával
  3. Tejcsokoládé, ibolyával, kókusszal és 23 karátos aranypelyhekkel

                                                        

 

Az eseményre a chocoMe vadonatúj formabontó bemutatótermében került sor, ahol bebizonyosodott: a mai világban nemcsak egy csokoládét lehet újradefiniálni, hanem egy csokoládét bemutató helyszínt is. A belsőépítészeti munkákat a Magyarországon és külföldön is elismeréseket szerző Ebedli Gyula tervezte. Véleménye szerint a csokoládé alaphangulata "erősen átragad a helyre is, hiszen érzelmeket közvetít, ami megnyilvánul az anyag- és felülthasználatban; idomokban és színben egyaránt. A csokoládé a szó egyenes és átvitt értelemben is új megvilágítás alá került, mely tiszteletet parancsol, a romantikáról és a trópusi hangulatot pedig equadori kakaóbabzsákok megjelenése segíti elő - mondta el Ebedli Gyula.

 

Az eseményen chocoMe kreációk és Rézangyal pálinkák összekóstolása tette teljessé. A chocoMe szakmai együttműködő partnere a Lucullus BT gasztronómiai egyesület.

 

A bemutatóterem (és üzlet) címe: 1135 Budapest, Szent László u. - Kis Gömb u. sarok

Nyitvatartása: H-P, 09-17:30.

 

További információk

 

Lucullus BT

E-mail: elnokseg@lucullusbt.hu

Telefon: +3620 2408530

 

Web: www.chocome.hu és http://lucullus.blog.hu

Szólj hozzá!

Címkék: chocome

süti beállítások módosítása