A Lucullus BT jó szívvel ajánlja mindenkinek a sorozatot. Eszméletlenül jó!
A HVG Kiadó 2011. augusztus 31-étől 2012. február 15-ig kéthetente egy-egy gasztrokulturális kiadványt jelentet meg. A sorozat segítségével lépésről lépésre sajátíthatja el a mexikói, a francia, az orosz, a török, az olasz, az indiai, a kínai, a spanyol, a német, a görög, az arab, a japán és a thai konyha specialitásait. A könyvekben részletesen olvashat az adott kultúra gasztronómiai hagyományairól, a legfontosabb alapanyagokról és hozzávalókról, valamint a legjellemzőbb receptekről. A kötetekben az egyes főzési munkafázisokat képekkel is ábrázolják, így láthatja, hogy pontosan milyen módon kell előkészíteni az alapanyagokat, mekkora méretűre kell feldarabolni az egyes hozzávalókat. Ez különösen az egzotikus ételek receptjeinél hasznos, hiszen így nem csupán a kész étel fotóját láthatjuk. Bővebb info: www.izek.hvg.hu