Az óriási posztszovjet éléskamra tartogat olyan meglepetéseket, hogy el sem hisszük, amiket vétek volna kihagyni egy igazi ínyencnek.
Eljött az idő hát, hogy a Lucullus BT ismét a szlávok fazekába tekintsen, és ezúttal egy bőséges ukrán vacsorát szervezzen. Ez a nép rendkívül sok halat, húst, salátát, gombát, kelt tésztát, gyümölcsöt, marinált zöldségeket, vodkát és teát fogyaszt, és ezeket meglehetősen nagy mennyiségekben. Mostani vacsoránkon pedig azokat az ételeket rendeztük el az ételsorban, amelyek az ukrán és az orosz kultúrára is jellemzőek.
Valahol "egy tőről fakad a kettő", azzal a különbséggel, hogy az ukránok talán még jobban "hedonistábbak", mint az oroszok, és hajlamosak például olyan őrültségekre is, hogy egy kb. 20 féle alapanyagból álló, marhahúsos céklalevesbe (borscs) még egy kis érlelt szalonnát is beledobjanak.. A kievi "Duna Plázában" a gyorsétkezdékben olyan minőségű étel van, mint nálunk a legelitebb éttermekben.. Itthon mindkét kultúra egyébként sajnos rendkívül alulreprezentált: nekünk ezeddig két orosz vacsoránk és egy főzőkurzusunk volt; mindegyik jól sikerült. Ezt a hiányt most egy picit igyekeztünk pótolni ismét.
A vacsorára saját helyünkön, a lépésről-lépésre fejlődő Hidden Kitchen-ben került sor, a séf, a tehetséges kárpátaljai Vlagyimir B. Korolov volt.
A menüsor
Hideg előétel
* Ukrán zöldséges-céklás-húsleves szalonnával (Borcs po ukrainszki)
* Sztroganoff bélszíncsíkok hajdinával és rizzsel (Beefstroganoff)
* Orosz krémtorta (Napoleon)