HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Magyarország ad otthont az I. Borász Futball Európa Bajnokságnak

2011.06.24. 19:44 lucullus

Magyarországon rendezik az I. Borász Futball Európa Bajnokságot hat ország részvételével Michel Platini és Bánki Erik védnöksége alatt.

 2011. június 29. és július 3. között Magyarországon rendezik meg az I. Borász Futball Európa Bajnokságot a hat „alapító ország”, a rendező Magyarország mellett Ausztria, Németország, Olaszország, Szlovénia és Svájc részvételével.  A nemzetközi torna nemzetközi védnöke Michel Platini, az UEFA elnöke, hazai fővédnöke pedig Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának elnöke.

 

A Magyar Borászok Nemzeti Futball Válogatottja az elmúlt években több ország hasonló csapatával vette fel a kapcsolatot, játszott barátságos mérkőzéseket, illetve legutóbb 2010 májusában Olaszországban vett részt nemzetközi tornán. A magyar csapat ezen az eseményen ajánlotta fel, hogy megrendezi az első EB-t és várhatóan jövőre Ausztria ad majd otthont a második Európa Bajnokságnak. 2012-ben remélhetőleg már Franciaország, Horvátország, Montenegró és Spanyolország borász csapata is képviselteti magát a nemzetközi mezőnyben.

 

A csoportmérkőzéseket, valamint az elődöntőket június 29. és július 2. között Villányban, Nagyharsányban, Bólyon, Siklóson, Harkányban, Beremenden rendezik meg. A helyosztó mérkőzést (az 5-6. helyért), a bronzmérkőzést és a döntőt pedig július 3-án Budapesten játsszák a Margitszigeti Atlétikai Centrum pályáján.

 

 

A mérkőzésekre a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

További információ:

 

Magyar Zoltán

a szervezőbizottság elnöke, a Magyar Borászok Nemzeti Futball Válogatottja szövetségi kapitánya

+36 30 931-8584

magyarzoltanesfiai@gmail.com

 

 

 

Sajtóinformáció: 

 

Antik Dalma

sensation360 kommunikációs ügynökség

+36 30 513 1803

antik.dalma@sensation.hu

Mák Tamás

Roxer Produkció

+36 20 373 2760

mak.tamas@roxer.hu

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása