A neves eseményt Turóczi Gábor, az egyesület elnöke édesapjának, Turóczi Ferencnek ajánlotta, aki súlyos betegen, 3,5 évnyi küzdés után ugyanezen a napon érte meg a 74. születésnapját. Ez az első LBT vacsora, amit bárkinek valaha is ajánlottak.
További fotók:
Étekutunk ezúttal a legendás Gyáli-úti Taiwan étterembe vezetett, amely Magyarországon a 4. kínai étekműhelyként nyílt meg még 1991-ben. A hely 220 fő befogadására alkalmas, érdekességei közé tartozik az egész pekingi kacsa, a friss tengeri különlegességek és az "igazán" fűszeres ételek elkészítése. A Lucullus BT vacsoráján (főleg) dél-kínai ízekkel találkozhattunk, nagy változatosságban és remek elkészítésben. Az étterem egyébként legfőképpen a "Szárnyát vagy combját" c. filmet juttatja az eszünkbe, ahol ez esetben Tao bácsi, az étterem tulajdonosa tüsténkedik körbe mindenkit. A vacsora ízletes és bőséges volt.
A Lucullus BT dél-kínai menüje így nézett ki:
Levesek
Levesek
* Dél-kínai erős-savanyú leves (Hot and sour soup from South China)
* Bambuszleves (Bamboo soup with chicken)
Hideg, meleg ételek
* Pálcikán sült fokhagymás garnélarák (Prawn saslik with garlic)
* Fokhagymás uborkasaláta (Cucumber salad with garlic)
* Csavart reteksaláta (Rolled horseradish salad)
* Édes-savanyú oldalas (Sweet and sour spare ribs)
* Speciális Pekingi kacsa (Beijing roast duck)
* Osztrigaszószban párolt királyrák (Steamed prawns with oyster sauce)
* Marhayszeletek brokkolival elkészítve (Beef with broccoli)
* Kínai hagymás csirkedarabok (Chicken with onion)
* Gung-Bao csirke (Gung-Bao chicken)
* Rostlapon sült báránycomb zöldségekkel (Hotplate lamb with vegetables)
* Kínai idényjellegű zöldség (Chinese vegetables of the season)
* Főtt jázmin rizs (Boiled jasmine rice)
* Sült tészta zöldséggel (Fried noodles with vegetables)
* Bambuszleves (Bamboo soup with chicken)
Hideg, meleg ételek
* Pálcikán sült fokhagymás garnélarák (Prawn saslik with garlic)
* Fokhagymás uborkasaláta (Cucumber salad with garlic)
* Csavart reteksaláta (Rolled horseradish salad)
* Édes-savanyú oldalas (Sweet and sour spare ribs)
* Speciális Pekingi kacsa (Beijing roast duck)
* Osztrigaszószban párolt királyrák (Steamed prawns with oyster sauce)
* Marhayszeletek brokkolival elkészítve (Beef with broccoli)
* Kínai hagymás csirkedarabok (Chicken with onion)
* Gung-Bao csirke (Gung-Bao chicken)
* Rostlapon sült báránycomb zöldségekkel (Hotplate lamb with vegetables)
* Kínai idényjellegű zöldség (Chinese vegetables of the season)
* Főtt jázmin rizs (Boiled jasmine rice)
* Sült tészta zöldséggel (Fried noodles with vegetables)
Desszert
* Sült mifang (Fried mifang)
* Friss gyümölcsök és fagylalt