HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

A LUCULLUS BT ELSŐ FÚZIÓS VACSORÁJA

2011.03.23. 22:31 lucullus


 
Most olyat találtunk ki, amit eddig még soha: FÚZIÓS VACSORÁT abszolváltunk a Hidden Kitchen-ben. Kíváncsiak voltunk, milyen az, amikor a magyar ízek egyesülnek pl. japán ízekkel, a francia ételek és konyhatechnológia meg indiai vonulattal egészülnek ki. "Experimentos" volt a javából ez, kísérlet ízekkel, konyhákkal, textúrákkal és alapanyagokkal, amit itthon viszonylag kevesen űznek.
 
Sokan azt hiszik, ha belezúdítanak egy magyar vagy francia ételbe mondjuk kínai light szójaszószt, vagy thai hallét, akkor azzal már fuzionálnak, pedig nem. Az "idegen" alapanyagokkal hosszasan kell kísérletezni, hogy megtudjuk, ezek hogyan viselkednek egyáltalán, milyen ízhatást váltanak ki, és egyáltalán - hogyan passzolnak mondjuk egy halhoz, vagy húshoz, európai ételhez. Ez egy rendkívül összetett dolog, mint ahogyan az egész vacsora is, ugyanakkor kis világélmény, kis megvilágosodás is eljöhet egy-egy étel, vagy íz kapcsán.
 
Kíváncsiak voltunk a Guinness-sabayonra, vagy a rucolás- wasabi-majonézre, és a bőrös malackarajra mentás-paradicsomos chutneyval. Szerettük volna ugyanazt a vörös sushitonhalat megkóstolni, amit egy perui-japán szuperétteremben is az ember elé tesznek. Nánási Lajos, az írországi Bon Appetit Michelin csillagos étterembe 1,5 évig edződött szakácsmester nagyon kitett magáért.
 
A menüsor:
 
9 évig CAO bogyós ágyon magyar vegyes pálinka (Turóczi Gábor "experimentos"-a)
 
Előétel
* Vörös sushitonhal fűszerkéregben pácolt gyömbérrel, wasabi majonézzel és rucolával
 
Meleg előétel
* Kecskesajt ravioli paprika és cukkini dresszinggel, medvehagyma habbal
 
Főétel I.
* Bőrös malackaraj mentás-paradicsomos chutney-val, hagymapürével és Guinness sabayonnal
 
Főétel II.
* Borjú hagymatortával, fenyőmagpasztával és vörös vaj mártással
 
Desszert
* Túrómousse házi törökmézzel, ananásszal és tejkaramellel
 

A vacsora az egyik legjobb volt az összes vacsoránk közül; a kombinációk remekül sikerültek, és még ehető ibolyavirágot, árvácskát és zöldborsó mikrolevelet is ettünk.

Fotók az eseményről: http://indafoto.hu/lucullus/20110415_fuzios_vacsora_hidden

komment

Címkék: fúziós konyha

süti beállítások módosítása