HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Bulihangulatban zajlott a Kreatív Italfórum

2011.02.20. 19:55 lucullus

Közel hétszáz látogató volt kíváncsi február 14-én a Corinthia hotelben a CAFÉ&Bar és a Vendéglátás szaklapok által szervezett Kreatív Italfórumra. A hazai italszakma legnagyobb interaktív fórumán 33 kiállító, 200 márka, a De Kuyper mixerverseny, nemzetközi és hazai bárguruk, számos újdonság és sokféle izgalmas program várta a vendégeket.

A Kreatív Italfórumot második alkalommal rendezte meg a Centralpress Hungary szaklapkiadó, s ezzel a vendéglátóhelyek munkatársainak, a szakma döntéshozóinak és az érdeklődő fogyasztóknak ismét lehetőséget biztosított az újdonságok felfedezésére, a termékek tesztelésére, a tanulásra, vagyis az italok világának megismerésére.

A nagyteremben kiállítói részről izgalmas és impozáns épített standok, folyamatos kóstoltatások várták a látogatókat, miközben a színpadon egymást váltották a szakmai előadások – italtörténetről, kávéházi és bárkultúráról, párlatokról, mixológiáról. Ezzel párhuzamosan a Kóstolósarokban italbemutatókon és kóstolókon vehettek részt az érdeklődők, ahol a magyar bárszakma legjobbjainak társaságában ismerkedhettek a vodkával, ginnel, rummal, whiskyfélékkel és a cognackal. A tematikus sarkokban (Borozó, Söröző, Kávézó, Pálinkasarok) a szakmát aktuálisan leginkább érintő témákban hangzottak el előadások – többnyire ugyancsak kóstolóval és beszélgetésekkel egybekötve.

A rendezvényen a hazai szakemberek mellett a nemzetközi bárvilág ismert arcai is megjelentek, az Italfórum vendége volt az első alkalommal bemutatkozó nemzetközi De Kuyper A-Team. Közülük az „Agy”, vagyis Matthijs Janssen mesterdesztilláló, „300 years of Craftmanship”címmel tartott előadást. A „Fixáló”, Arno van Eijmeren mixológus, a De Kuyper márkanagykövetének előadása pedig a klasszikusokról szólt „Daisy’s, Punches & Fizzes… an ode to the classics!”címmel. Nagy Zoltánnal, a Boutiq’bár vezetőjével – aki ideiglenesen átvette a szakmai tolmács szerepét – igazán szórakoztató és látványos párost alkottak.

A programot tovább színesítette, hogy a Kreatív Italfórum adott otthont a De Kuyper mixerverseny 2011-es klasszikus- és flair döntőjének, ami késő délután már igencsak felfokozott hangulatban zajlott. A klasszikus kategóriát Csatlós Máté, a flair versenyt pedig Urbán Roland nyerte, mindkettőjük pénznyereménnyel és egy New Orleans-i úttal lett gazdagabb. Különdíjat kapott a legjobb íz, amiben Orosz Ákos bizonyult az elsőnek. Az este zárásaként pedig szintén az A-Team harmadik tagja, a szintén nemzetközi hírű sztárvendég, Nicolas St Jean világbajnok flair bártender bemutatója kápráztatta el a közönséget. A bulizni vágyóknak a program tovább folytatódott, este kilenc után a Boutiq’ bár, aztán pedig a Creol klub várta a Kreatív Italfórum és a Baarpult közös afterpartyjának vendégeit. A De Kuyper vendégeiként érkezett bárguruk mindkét helyszínen felbukkantak, és a közönség örömére a bárpult mögé is beálltak rázni és dobálni a mixersékert. 

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása