Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!
lucullus:
Nem, nem a görög tulaj írta, mellesleg nincs benne helyesírási hiba, mellesleg persze: néha direkt... (2016.04.05. 14:13)GHAVRILOS ÚJ GÖRÖG ÉTTERMET NYITOTT!
Legutóbbi francia főzőkurzusunk is rendkívül izgalmas volt. Nánási Lajossal a következő classic francia ételeket készítettük el:
sütőtök gnocchi kecskesajttal és zsályavajjal;
gesztenyekrém leves szarvasgombás pesztóval és szarvasgombás olivaolajjal;
birsalma tortácska…
A Nagycsarnokban van egy flódniállvány, amely mellett most már másodszor vitt el az utam egy hét alatt. Nagyjából az van, hogy szinte lehetetlen nem belekóstolni ebbe a Raj Ráchel által készített, tradicionális…
November 10-én ünnepi est keretében mutatták be a "Gault Millau Österreich 2011" című étteremminősítő kiadványt, (a Michelin Guide után a második legnagyobb), mely ausztriai éttermek mellett budapesti helyeket is értékel. A tavaly kimaradt Costes étterem idén…
Varga Károly mesterszakács megnyerte a Culinary World Cup egyéni versenyét és a Luxembourgi Szakács Világ Kupát. A 48 éves kecskeméti séf volt a Magyar Felnőtt Nemzeti csapat és a juniorok csapatfőnöke is.– Minden válogatottnak egy hideg és egy melegkonyhás ételsort kellett…