Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!
lucullus:
Nem, nem a görög tulaj írta, mellesleg nincs benne helyesírási hiba, mellesleg persze: néha direkt... (2016.04.05. 14:13)GHAVRILOS ÚJ GÖRÖG ÉTTERMET NYITOTT!
Az alábbiakban a múlt heti Thai főzőkurzusunkról adunk ízelítőt. A rendezvény rendkívül sikeres volt, a következő ételeket késítettük el Sao Rujopakan mester felügyeletével: MOO PAD KHING, azaz gyömbéres sertéshús XALAD RUAMID YAM YAI, thai…
A Starbucks kávézót ellepte a hamisítatlan karácsonyi hangulat és illat. Karácsonyi dekorációjával a Starbucks a téli, ünnepi időszakban még bensőségesebbé válik, olyan hellyé, ahol karácsonyi italokat, így Gingerbread Latte-t, Toffee Nut Latte-t és Mocha Pralini-t…
Kóstolt-e már tökös-mandulás vagy tökös-mogyorós dzsemet? Fogyasztott-e már megfázásakor eukaliptusz mézet légzőszerveinek tisztítására és fetőtlenítésére? Megízlelte-e már a „legportugálabb” sört, a Sagrest? Ivott-e már egy nyirkos-ködös…
A szezonális édességek körében folyamatosan nőtt a minőségi csokoládé aránya a bevonómasszás termékekkel szemben 2009-ben - derült ki az Édességgyártók Szövetségének karácsony előtti sajtótájékoztatóján. 2009. karácsonyi időszakában a magyar fogyasztók a válság…