Mitől jó egy süteményeskönyv? Mitől válik használhatóvá, és esztétikussá egyszerre? Hogyan érhető el, hogy ne a könyvespolcok dísze legyen, hanem használati eszköz a mindennapokban, a konyhában?
Varga Gábor, és a desszert.eu csapata ezekre a kérdésekre próbált meg választ keresni, majd ezen gondolatok mentén egy teljesen új felépítésű receptgyűjteményt alkotni olvasói számára.
A feltett kérdésekre több válasz is született. Az első, hogy mindenki számára érthetőnek kell lenniük a recepteknek. Ebből az okból a megszokottnál sokkal részletesebb leírásokkal, a munkafázisokat bemutató fotókkal - desszert.eu stílusban - találkozhat az olvasó a könyvbe lapozva.
Fontos szempont lett az is, hogy a magyar ízlésnek megfelelő recepteket készítsenek, itthon is mindenki számára elérhető alapanyagokból. Ennek eredményeképpen egy igazán hazai, de egyúttal mégis, szakmai értelemben véve is „haladó” könyv alkotása kezdődött meg.
A Varga Gábor által szerkesztett, méltán népszerű és sokak számára már bizonyosan ismerősen csengő gasztronómiai oldal a www.desszert.eu esszenciáját tarthatja kezében az olvasó. A sok külföldi adaptált kiadvány mellett végre egy magyar jellegzetességgel íródott desszertes könyv, amelyben a legismertebb hazai édességek – mint a palacsinta, máglyarakás, vagy a vargabéles – elkészítését is profi módon elsajátíthatjuk lépésről lépésre fotók és leírások segítségével. De ha igazi cukrászremekek elkészítésére vágyunk, mint például a Dobostorta, Kardinális szelet, vagy kézzel készült bonbon, akkor is nagyszerű választás a könyv.