Örömmel jelentjük, hogy a Lucullus BT saját versenyzőt indított a világ legrangosabb melegkonyhás csúcsgasztronómiai szakácsversenyén, a Bocuse d' Or-on. A Nánási Lajos - Söre Csaba kettős 590 pontot ért el, és egy hajszál tizedrészével nem jutott a döntőbe. A fő cél - azaz a "bemutatkozás" és a tisztes helytállás - sikerült. Tekintse meg Ön is az elkészült ételeink fotóit! Az első remek hír mindjárt az volt a verseny előtt, hogy a Bocuse d’Or Europe 2010 szervezőbizottságához beérkezett több mint harminc pályázat közül Magyarországot beválogatták a 2010-es genfi nagyverseny résztvevői közé. Az tehát már biztos volt, hogy a Bocuse d’Or Hungary nyertese ott lesz Európa húsz legjobbja között, amiről a három Michelin csillagos Philippe Rochat – a Bocuse d’Or Europe elnöke- tájékoztatta nemrég a hazai Bocuse d' Or Akadémiát.
Milyen út vezet Genfbe?
A svájci nagyversenyen a Magyarországot képviselő versenyző kiválasztása három magyarországi selejtezőt követő döntőn történik. A döntőbe a selejtezők első és második helyezettje kerül be, a további versenyzők a kapott pontok alapján juthatnak be.
ELŐDÖNTŐK
• Bocuse d’Or Nyugat – Magyarország, GYŐR 2009. november 10.
• Bocuse d’Or Kelet – Magyarország, KECSKEMÉT 2009. november 6.
• Bocuse d’Or Budapest, BUDAPEST 2009. november 14.
DÖNTŐ
• Bocuse d’Or – Hungary, BUDAPEST – Hungexpo, 2010. február 21-22.
KÜLFÖLDI NAGYVERSENY
• A hazai döntő győztese képviselheti Magyarországot a Genfi európai nagyversenyen, 2010. június 7-én.
A Lucullus BT csapata - Nánási Lajos és Söre Csaba - Budapesten szerepeltek 2009. november 14-én, a Budapesti Gazdasági Főiskola tankonyháján. A szakácsok megállták a helyüket, és csak egy hajszál tizedrészén múlt, hogy nem kerültek be a nyolcas döntőbe. (590 pontot értünk el az 1000 pontos skálán, és 601 ponttal valaki más bekerült a döntőbe. Ultrapech.). Mindazonáltal azt gondoljuk, hogy a részvétel a legfontosabb erény (ez volt az első ilyen próbálkozásunk, s míg nyugaton "kamionokkal" mennek az ilyen versenyekre versenyezni, mi itthon két nejlonszatyorral tettük ugyanezt), amiből sokat tanultunk és a fejlődésünket szolgálja.
A versenyen egy fogas- és egy borjúételt kellett elkészíteni 5 óra alatt.
Ételeink:
Próbafőzésünk fotói:
Fotók a versenyről: