HTML

Együk meg a világot!

Üdvözöljük a Lucullus BT gasztronómiai egyesület időtmegállító, teretszétszelő gasztroblogján. Az egyetemes gasztronómiát népszerűsítjük 2003 óta, valamint megismertetjük a külföldi (konyha)kultúrákat az alapanyagokon, ételeken és rendezvényeken keresztül. Légy Te is része a folyamatnak! Hírlevélért küldj e-mailt az elnokseg@lucullusbt.hu címre!

Címkék

címkefelhő

Legfrissebb fotóink

Ajánlott oldalak

Friss topikok

A Lucullus BT csapata helytállt a Bocuse d' Or versenyen

2009.11.14. 22:08 lucullus

Örömmel jelentjük, hogy a Lucullus BT saját versenyzőt indított a világ legrangosabb melegkonyhás csúcsgasztronómiai szakácsversenyén, a Bocuse d' Or-on. A Nánási Lajos - Söre Csaba kettős 590 pontot ért el, és egy hajszál tizedrészével nem jutott a döntőbe. A fő cél - azaz a "bemutatkozás" és a tisztes helytállás - sikerült. Tekintse meg Ön is az elkészült ételeink fotóit! Az első remek hír mindjárt az volt a verseny előtt, hogy a Bocuse d’Or Europe 2010 szervezőbizottságához beérkezett több mint harminc pályázat közül Magyarországot beválogatták a 2010-es genfi nagyverseny résztvevői közé. Az tehát már biztos volt, hogy a Bocuse d’Or Hungary nyertese ott lesz Európa húsz legjobbja között, amiről a három Michelin csillagos Philippe Rochat – a Bocuse d’Or Europe elnöke- tájékoztatta nemrég a hazai Bocuse d' Or Akadémiát.

Milyen út vezet Genfbe? 

A svájci nagyversenyen a Magyarországot képviselő versenyző kiválasztása három magyarországi selejtezőt követő döntőn történik. A döntőbe a selejtezők első és második helyezettje kerül be, a további versenyzők a kapott pontok alapján juthatnak be.

ELŐDÖNTŐK

• Bocuse d’Or Nyugat – Magyarország, GYŐR 2009. november 10.
• Bocuse d’Or Kelet – Magyarország, KECSKEMÉT 2009. november 6.
• Bocuse d’Or Budapest, BUDAPEST 2009. november 14.

DÖNTŐ

• Bocuse d’Or – Hungary, BUDAPEST – Hungexpo, 2010. február 21-22.

KÜLFÖLDI NAGYVERSENY

•  A hazai döntő győztese képviselheti Magyarországot a Genfi európai nagyversenyen, 2010. június 7-én.

A Lucullus BT csapata - Nánási Lajos és Söre Csaba - Budapesten szerepeltek 2009. november 14-én, a Budapesti Gazdasági Főiskola tankonyháján. A szakácsok megállták a helyüket, és csak egy hajszál tizedrészén múlt, hogy nem kerültek be a nyolcas döntőbe. (590 pontot értünk el az 1000 pontos skálán, és 601 ponttal valaki más bekerült a döntőbe. Ultrapech.). Mindazonáltal azt gondoljuk, hogy a részvétel a legfontosabb erény (ez volt az első ilyen próbálkozásunk, s míg nyugaton "kamionokkal" mennek az ilyen versenyekre versenyezni, mi itthon két nejlonszatyorral tettük ugyanezt), amiből sokat tanultunk és a fejlődésünket szolgálja.

A versenyen egy fogas- és egy borjúételt kellett elkészíteni 5 óra alatt.

Ételeink:

Borjúborda csülökmártással velőhabbal, vérbolyhokkal, fondant burgonyával és borított sonkahagymával.
 
 
 
Barna vajban sült fogas édesköménypürével, zöldborsóhabbal, folyami rákraviolival, frissfűszer-olajokkal, turbolyamajonézzel és fogas-esszenciával.


Próbafőzésünk fotói:

Fotók a versenyről: 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szakácsversenyek

süti beállítások módosítása